Няколко причини за избора на PVC дограма

А ти хареса ли тази статия?!?

Когато се строи нова сграда, избора на дограма е лесен, но не е така със старите сгради. Огромен процент от тях имат дограма, поставяна преди 30 и дори 50 години. Все пак, нищо не е вечно и идва момент, в който собствениците започват да сравняват различни модели PVC дограма цени и оферти на различни фирми.

Смяната на дограмата е един голям разход за домакинството, а въвеждането на жилището в ред след поставянето на новата е свързано с много труд. Да, това си е един сериозен ремонт, свързан с къртене, мазане, боядисване и много чистене след това. Скоро след монтажа на новата PVC дограма, в жилището ще се усети нейното влияние – най-напред ще се забележи тишината. Звукоизолацията на профилите от PVC, не позволява в жилището ви да прониква лаят на съседските кучета, шума на колите и вечното тропане на пъргавия съсед от съседния двор. Най-сетне човек може да се отпусне, да си почине и да се наспи добре.

Звукоизолацията на съвременната PVC дограма е на много високо ниво, но и топлоизолационните качества не са за пренебрегване. Хладно през лятото, топло през зимата – това изисква всеки човек от своето жилище. Само че, с обиковена дървена дограма, поставена преди 20 години, това няма как да се случи. Освен ниските нива на топло и шумоизолация, старата дограма вече е изметната, неуплътнена и зимният студ влиза в помещенията, като завишава и без това големите сметки за ток и парно. С PVC дограма всички тези проблеми се решават с един замах – няма откъде да проникне студ, многопластовите стъкла изолират перфектно, а за повече ефективност някои производители дори влагат специален газ между стъклата, който да завиши топло и шумоизолацията още повече.

Самите стъкла са с различни качества, като популярните напоследък всесезонни стъкла спират още по-ефективно студа и горещината. Монтираната PVC дограма не изисква почти никакви грижи – почиства се изключително лесно, само с едно напръскване с препарат за прозорци и забърсване с мека кърпа – нещо немислимо за дървената дограма, която се отваря крило по крило, като самите крила се отварят и се почистват и отвътре. Този уморителен процес, дотегнал на хиляди домакини, след монтажа на новата дограма отпада завинаги. Прозорците с PVC дограма са херметично затворени, вътре не попадат прах, мръсотия и умрели насекоми. За уморените и вечно заети хора, това е едно огромно облекчение и спестяване на много излишен труд.

Прозорците с PVC дорама могат да се отварят по много начини. Един и същ прозорец може да се отваря както настрани, така и само отгоре, за проветряване. Модерните механизми облекчават много живота на хората. Като се добави и противовзломният обков, хората могат да се чувстват сигурни в дома си, защитени от крадци.  Всичко това прави избора на PVC дограма много логичен и икономически оправдан не само за жилища, но и за офис сгради и всякакви други обекти.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

8 Коментара

 1. работа (Нанко Нанев)

  Ако имаш право да избираш е лесно. ПРоблема е ако си решил даси купуваш жилище в ново строителство. Можеш да си 100% сигурен, че са използвани възможно най-евтините материали за направата му.

 2. ПВЦ дограмата е много добър вариант за всяко едно жилище, независимо дали е ново или старо. Голямо предимство е, че предпазва от шум и атмосферните влияния на времето.

 3. Ключар (Димитър Петров)

  Да ,и аз така мисля.В момента сменям в къщи алуминиевата дограма със PVC,защото изкарахме доста тежка зима.До колкото знам няма по-добра изолация от PVC-дограмата.Препоръчвам на всеки който мисли да си слага нови прозорци да използва PVC-дограма.Ако може шест камерна със троен стъклопакет най добре.

 4. Кулинарни съвети (Георги Димитров)

  Защо предпочитате пвц дограмата през алуминиевата по- специално термомост.
  Загубата на топлина става предимно през стъклата, а самата дограма е една много малка част от комплетка.

 5. часовници (Николай)

  А тези схеми с 5 камерна и 3 камерна дограма.. ми казаха, че били само рекламен трик и оскъпявали допълнително ..

 6. Наистина необходимостта от шумоизолация нараства с всеки изминал ден! Работата в близост до натоварен трафик се превръща в мъчително ежедневие за много от нас. Затова изборът на правилен профил и стъкла е от голямо значение.

 7. PVC ламперия (Федай Чалъшкан)

  PVC ламперията е също добро допълнение, както за вътрешна (интериорна) изолация, така и за външна (30 години гаранция!) стенна облицовка и изолация – http://pvclamperia.net/%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%B2%D1%86-%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F-pvc-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D1%85%D1%8A%D0%BD%D1%82%D1%8A%D1%80/ – ЕЛИФ ООД, с цени директно от производителя!

 8. ПВЦ дограма (Сити Комфорт)

  В сайта има доста интересна информация и отговор на много от въпросите зададени тук.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове