Ползите от PVC дограмата и как да я почистваме

Обложка

Ползите от PVC дограмата и как да я почистваме

А ти хареса ли тази статия?!?

Дървената дограма си има своята естествена красота, но въпреки това, все повече хора я заменят с PVC, която е комбинация от изтънченост и класаосвен това е практична, евтина, бърза и лесна за проектиране и инсталиране. Почиства се изкючително лесно и няма нужда от поддръжка, устойчива на атмосферни влияния.

Какви са ползите и предимствата на съвременната PVC дограма?

За разлика от дървената, PVC дограмата е водоустойчива, не губи изправността си и осигурява много по- голяма изолация.

Двойното остъкляване позволява запазването на топлина в студените дни и обратно. Съвременната дограма е енергийно ефективна, тъй като висококачествените материали, от които се изработва, намаляват загубата на енергия в помещението.

Освен, че е икономична на топлинна енергия, съвременната PVC дограма е и шумоизолираща- още едно предимство пред дървената дограма, зради което е по- предпочитана.

Монтажът е става бързо и леко. Прозорците се монтират само за няколко часа.

Благодарение на специалните материали, от които са изработени прозорците, те не сменят цвета си и остават свежи дълги години.

PVC дограмата се нуждае от значително малка поддръжка. За разлика от дървената, която периодично трябва да се пребоядисва или байцва, PVC дограмата се нуждае само от забърсване.

Винаги може да възстановите първоначалния цват на дограмата. Нещо много важно, което трябва да знаете, за да не надраскате първия покриващ слой на дограмата е това никога не трябва да използвате почистващи абразивни гъби или разтвори. Има си специални почистващи продукти, произведени специално за PVC дограма, които може да използвате. А най- лесният и ефективен начин е като смесите оцет с топла вода в съотношение 1 към 4. След това изсипвате сместа в пулверизатор, напръсквате дограмата, оставате няколко минути да постои, след което избърсвате с чиста и мека кърпа.

Животът на PVC дограмата продължава до 40 дори и повече години.

Разнообразието от форма и цвят на конструкциите могат да задоволят всички нужди и идеи.

Прочетете повече на govrn.bg

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Един Коментар

  1. Като дългогодишен производител на пвц дограма и то от авторитетни марки профили като Rehau и Profilink мога да допълня статията с още няколко актуални и полезни съвета към 2019 г. На първо място не правете компромиси със стъклата. За да бъде вашата дограма максимално шумо и топлоизолираща трябва да изберете троен стъклопакет и нищо по-малко. В зависимост от изложението на прозорците се консултирайте с вашата фирма какъв тип стъкла да вложите, но най-добрата комбинация, която е доказано универсална е стъкло 4 сезона отвън, бяло в средата и К-стъкло отвътре.
    Другия съвет е да изберете профили, които отговарят на съвременните изисквания за екологичност и не съдържат добавки съдържащи олово. Една от фирмите, които стриктно съблюдават за това е Rehau. Препопоръчвам ги.
    И последно, но не и по-важност съблюдавайте за стриктно и качествено изпълнение на монтажа на дограмата. Това е не по-малко важно от производството на дограма, защото е завършващ процес и от него зависи всичко останало.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове