Алуминиева срещу PVC дограма за вашия дом

Обложка

Алуминиева срещу PVC дограма за вашия дом

А ти хареса ли тази статия?!?

Независимо дали искате да смените старите си прозорци или искате да построите нов дом, съвсем естествено е да се колебаете между двата най-популярни вида дограма – алуминиеви и ПВЦ. В настоящата статия ще ги сравним, според няколко важни фактора.

Издръжливост

Независимо дали изберете PVC или алуминиева дограма, ще трябва да помислите как да ги поддържате. UPVC е достъпна опция, но не издържа толкова дълго, колкото алуминия. От друга страна, алуминиевите прозорци изискват много ниска поддръжка и могат да издържат до 45 години.

PVC и алуминиевата дограма може да се намери в голямо разнообразие от цветове и стилове. В зависимост от бюджета ви можете да изберете материал, който отговаря на стила на вашия дом. Получаването на безплатна оферта ще ви помогне да решите кой материал е най-подходящ за вашия дом.

През последните години производителите увеличават производството на прозорци. Това увеличено производство може да намали цената на материала. Може също така да успеете да намерите прозорци, които са направени от рециклирани материали.

Енергийна ефективност

UPVC и алуминий са издръжливи материали, които предлагат страхотна изолация. Въпреки това, ако обмисляте да смените прозорците си, ще трябва да решите кой материал е най-подходящ за вашия дом. Ако търсите съвет, обадете се на експерт по подобряване на дома или получете безплатна оферта от доставчик.

Двата материала предлагат подобни нива на изолация, но имат различни предимства. Алуминият е по-издръжлив и устойчив. Това го прави по-вероятно да издържи по-дълго от ПВЦ дограма. Освен това алуминият е и по-екологичен.

Алуминиевите прозорци също имат елегантни профили и са по-лесни за поддръжка. Алуминият също е по-малко податлив на гниене от uPVC. Това го прави чудесен избор за по-стари домове. Освен това алуминият е по-устойчив на ръжда, така че можете да сте сигурни, че вашите прозорци ще издържат много години.

Сигурност

Независимо дали искате да смените старите си прозорци или просто искате да подобрите естетическата привлекателност на дома си, изборът между алуминиева или pvc дограма за сигурност е важно решение. И двата материала са много здрави и предлагат отлична изолация, но има някои разлики. Ще трябва също така да вземете предвид бюджета си и стила на вашия дом.

Ако търсите модерна, тънка дограма, тогава алуминият е най-добрият вариант. Тези продукти също са лесни за почистване и ще издържат много години. Те също могат да бъдат снабдени с големи стъкла, което е полезно, ако се надявате да увеличите максимално естествената светлина. Те ще предложат и отлична топлинна ефективност.

Алуминият предлага и предимството да бъде по-достъпен. Можете да получите висококачествен прозорец за по-малко пари, отколкото бихте направили с uPVC. В зависимост от вашия бюджет има различни модели от различни производители.

Продължителност на живота

Независимо дали избирате между PVC и алуминиеви прозорци за вашия дом, всеки материал има няколко предимства. Дълготрайността на всеки материал обаче може да е различна.

Алуминият е материал с висока проводимост. Това означава, че може да пропуска топлина по-лесно от uPVC. В резултат на това алуминиевите прозорци могат да издържат десетилетия.

Алуминият също има висока устойчивост на корозия. С течение на времето uPVC може да се обезцвети. Това означава, че може да се нуждае от нов слой боя след няколко години. Освен това има тенденция да корозира, когато е изложен на солен въздух.

Алуминиевите прозорци също са лесни за поддръжка. Те са устойчиви на ръжда, изкривяване и усукване. Те също се предлагат в много различни покрития и стилове. Предлагат се в единични, двойни и тройни стъклопакети. Можете да избирате от много различни цветове, включително 150 цвята по RAL. Те също са 100% рециклируеми.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове