Лятото е идеалното време за смяна на дограмата

А ти хареса ли тази статия?!?

Ако се питате, кога е най-подходящото време за смяна на дограмата, отговорът е – през лятото. В разгара на лятото времето е стабилно, топло и почти не вали. Това са перфектните условя за домашни ремонти, особено такива, които оставят жилището открито, с отворени врати и прозорци. През лятото, това не е особено голям проблем, защото и без това почти през цялото време прозорците са отворени, освен ако не се включва климатик.

По начало монтажът на дограма е възможен през всеки сезон. Лятото обаче е удобно както за клиентите, така и за производителите. Единствената трудност може да се окаже факта, че през лятото броя на поръчките е голям и майсторите имат много ангажименти. При всички случаи, ще се наложи хората, които са предприели ремонт да съгласуват графика си с този на майсторите, които пък от своя страна работят по-бързо през лятото заради повишения обем работа. Това има своите плюсове, защото ремонтът ще приключи много по-бързо отколкото през зимата, а заедно с него и всички неудобства на домакинството.

Luxplast.bg предупреждава, че когато се монтира дограма през лятото, ако има някакви дефекти, те ще се проявят чак когато стане студено. Затова клиентите трябва да изискват договор и гаранции от производителя и то за срок не по-малък от една година. По отношение на качеството много от възникващите проблеми са заради некачествен монтаж, затова изборът на фирма изпълнител е от съществено значение. Важно е и фирмата да е с дългогодишен стаж и опит, което дава сигурност на клиентите, че не е фантом, който ще изчезне след няколко месеца и вече няма да има кой да поеме гаранциите за дефектната дограма.

През летния сезон по-бързо съхнат всички бои и замазки, а след смяна на дограма има много довършителни работи. Трябва да се премахнат следите от къртене навсякъде, а обикновено хората използват момента, когато жилището е разхвърляно за да направят и други належащи ремонти. Така паралелно с прозорците в жилището може да се лепят плочки в банята и да се боядисва, а според Luxplast.bg, всички тези дейности се извършват най-добре през лятото, когато времето е топло и всички материали съхнат бързо.

Монтажът на дограма понякога оставя жилищата по няколко дни без прозорци, особено ако възникне някой съществен проблем, който забавя монтажа. Това са неща, които са непредвидими, тъй като при къртене в стари жилища може да се очакват всякакви изненади. През лятото отворените прозорци не са проблем нито през деня, нито през нощта. Няма опасност да настинат хората, които са вътре или пък да измръзнат цветята. Затова почти всички мащабни ремонтни действия в жилища и обществени сгради се извършват през летния сезон.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

9 Коментара

 1. гярб-вечнълс.blogspot.com (Христо Петков)

  Много трябва да се внимава с избора на фирма за смяна на дограмата. На едно приятелче, дойде някаква фирма, мери прави струва… чака сума ти време да му я направят и като я монтираха, понеже я монтираха на балкона (усвояваше балкона) и така са я мерили и са я кроили, че прозорците се отварят до едно положение, защото опират в корпуса на ролетните щори на вътрешните прозорци… Направо като го видиш и ти иде да се гръмнеш… Та тия си обрали инструментите и дим да ги няма…

  Много внимавайте и избирайте само доказали се фирми!

 2. хапване (Григор Минев)

  Няма как, зимата ще е ужас, ако се сменя дограмата.

 3. гярб вечнълс (Христо Петков)

  Андон, може ли да те помоля да оправиш връзката в първия ми коментар и да изтриеш този, а ако не може – пак изтрий този… :P

  Благодаря ти предварително!

 4. ИТ Новини (Стоян Димитров)

  Много полезна статия. Сменяхме дограмата в апартамента миналата седмица, и като цяло добре, че е слънчево. Стояхме без прозорци в едната стая близо 3 дни :D

 5. Дограма (Мартин)

  Трябва да се монтира дограмата много внимателно, защото е възможно да се получат денивелации, които причиняват непредизвикано затваряне или отваряне на прозореца или вратата. Аз имах такъв случай с една софийска фирма, няма да казвам име заради черен ПР :) В момента алуминиевата врата на банята ми се затваря сам самичка.

 6. Фирмите за дограма в София вече предлагат сравнително доста по-високо качество в сравнение с преди години. На пазара вече трудно оцеляват малките гаражни работилнички, където се лепеха профили noname и със съмнително качество. Към момента /2019 година/ най-вече в столицата могат да бъдат открити дори фирми в София производители на профили за дограма и съответно на дограма и последен етап монтаж. По този начин тези фирми за дограма носят цялата отговорност за пълния цикъл услуги и съответно се стараят на предлагат най-добро обслужване, качество и гаранция. От клиента се изисква да избере вид пвц профил, като тук с две ръце препиръчвам тези на Rehau. Първо заради факта, че тя е една от фирмите с отношение към околната среда и здравето на клиентите. В Rehau спазват технологичния процес и не използват добавки и пластификатори, съдържащи химични съединения с олово. Отделно фирмата има доказано през годините качество, гаранция и сертификати за производствен процес. Препоръчвам за закупите дограма в град София именно от фирма, която е лицензирана като официален представител и оторизиран партньор на Rehau. След избора на профил за алуминиева или нова пвц дограма в София, трябва да се спрете на стъклопакет, като за момента най-актуални и качествени са тройните стъклопакети. Обкова също е важен, защото от него зависи усещането за качество и доброто затваряне на прозорците или вратите.

 7. Врати Стара Загора (Илиян Маринов)

  Точно поради тези фактори сменихме нашата дограма през лятото.

 8. Аз си сменях дограмата през зимата и ползвах услугите на фирма Сити Комфорт от гр. Варна. Много съм доволна. Всичко стана много бързо и чисто и цената не се различаваше много от тази която изчислих на техния калкулатор.

 9. ПВЦ Дограма Варна (Александра Тодорова)

  За апартамента ми в град Варна аз също използвах услугите на фирма Сити Комфорт и съм от изключотелно доволните им клиенти. Препоръчвам ги на всеки https://city-comfort.com/

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове