Топ 3 на интериорните врати за кухня

Обложка

Топ 3 на интериорните врати за кухня

А ти хареса ли тази статия?!?

Кухнята е специфично жилищно помещение с особени изисквания, когато става въпрос за избор на вратата. От една страна, повечето собственици предпочитат всички врати в жилището да бъдат от един вид или поне да имат сходна визия, така че да не се получи дисбаланс във визуално отношение, но от друга, това, което е подходящо решение за затваряне на спалнята, например не винаги е удачен избор за затваряне на кухнята.

При избора на интериорни врати има три вида материали, които са най-подходящи за кухнята. При желание от страна на клиента, те могат да се изработят в цветова гама или декор, съответстващ на останалите вътрешни врати, но ви уверяваме, че вратите, които ще ви препоръчаме в този материал са напълно подходящи за всички жилищни стаи, така че спокойно можете да обзаведете целия си дом с тях.

Ето и топ 3 предложенията за кухненски врати:

МДФ фурнир

MDF профилите са вероятно най-доброто решение като материал на кухненската врата. Този вид фурнири често се използват и за изработка на кухненски шкафове, което дава възможност за постигане на пълен синхрон между основните компоненти на кухненското обзавеждане. Детайлите от мдф представляват плътна композиция от лепила, смоли и дървесни частици със средна твърдост. Технологията на обработка им придава много висока износоустойчивост и устойчивост на влага.

Интериорните врати от МДФ обикновено са изработени от мдф букови или дъбови фурнири с пълнеж от полиуретанова пяна в средата. Цветовете при този тип интериорни врати са в богата разцветка и могат да бъдат изпълнени в матов или гланциран нюанс. При изработка на лицевите части на фурнира се ползват специални полиуретанови лакове, като е възможно и допълнително лакиране на декоративните детайли за постигане на съвършен гланцов ефект.

PVC

Интериорните врати от PVC се използват по-често за затваряне на бани и балкони, но тяхното приложение в кухнята е не по-малко удачно. Този тип врати позволяват изработка с различни декоративни покрития, така че да се получи съвместимост с останалите кухненски мебели. Характерна за качествените PVC врати е високата топло, влаго и шумоизолация. Добрите модели се изработват от 6 камерни PVC профили и позволяват двуосово отваряне с падане на горната част на крилото, осигуряващо проветряване без сериозни загуби на топлина.

PVC вратите могат да бъдат плътни или със стъклопакет с различна като дебелина армировка за повече здравина на конструкцията. Най-голямо тяхно предимство е ниската цена. Този тип интериорни врати са много изгодни, включително и най-качествените модели, а в същото време са с много дълъг експлоатационен живот и се поддържат изключително лесно.

Стъкло

Стъклените врати са едни от предпочитаните интериорни врати, особено в апартаментите, поради свойството си да си придават оптическо увеличение на помещенията, които затварят. При този клас врати има прекрасни дизайнерски решения, особено при безпрофилните стъклени системи. Такъв тип врата е подходяща за по-модерна жилищна архитектура, но и при класически интериорен дизайн могат да се намерят много добри решения от стъклопакет с PVC или mdf профили.

Стъклените врати, изработени по съвременна технология са изключително здрави и с добри топло и шумо изолиращи свойства. Те, обаче се поддържат малко по-трудно, тъй като стъклото най-силно визуализира дори дребните замърсявания. Пръстовите отпечатъци и други петна, свързани с приложението на кухнята ще изискват редовно и старателно почистване от ваша страна.

Източник: aron-bg.com

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

3 Коментара

  1. Авточасти онлайн (Костадин)

    вкъщи бяхме с pvc врати, но ги сменихме със стъклени..определено не съжалявам за решението

  2. Вратички за кухня само в Анди Дизайн много разнообразие на цветове

  3. знам ли.. избягвайте PVC вратите..

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове