LED Осветление

Обложка

LED Осветление

А ти хареса ли тази статия?!?

С настъпването на зимата все по често използваме домашното осветление което е един от основните ни източници на разходи за електричество през зимата.
Макар и вече да е доста популярно модерното LED Осветление все още не е много разпространено една от основните причини за това беше високата първоначална цена на инвестицията да сменим цялото домашно осветление.

Като се има в предвид че до скоро нямаше LED Крушки с цена под 10лв за цялостната подмяна на осветлението в едно жилище отиваха над 200лв. Днес ситуацията на пазара е доста по различна, благодарение на увеличеното производство и конкуренцията само в рамките на една две години цените на LED Осветителните тела паднаха с повече от 50% .
Вече спокойно можете да намерите най масовите модели с мощност от 3 до 7 Вата на цени около 7-10лв с тях можете да замените вашите стари крушки с нажежаеми жички с мощност съответно от 25 до 75W.

По този начин вие можете да намалите разходите си за осветление с до 90% и само в рамките на една година от икономия на електричество ще спестите парите които сте инвестирали в LED Осветление. Допълнителен бонус към това е и факта че качествените LED осветителните тела имат от 50 до 100 пъти по дълъг живот в сравнение с обикновените крушки и вече няма да ви се налага непрекъснато да подменяте изгорелите крушки.

Когато избирате LED Осветление е важно да обърнете внимание на факта че LED Крушките се продават с два вида светлина Топло Бяла – Каквато е светлината от обикновените крушки и е предпочитан избор за домашно осветление и Студено бяла тя е близка до нормалната дневна светлина и е предпочитан избор за Офиси магазини и други промишлени помещения. Топлата светлина e диапазона 2700K-3000K, а студената най често се среща в диапазона 4500 – 6500K – Тази маркировка показва каква е цветната температура на излъчваната светлина в Келвини и може да бъде открита на опаковките на крушките.

Също така е важно да знаете че LED Лампите не можете да ги Димирате (увеличавате и намалявате интензитета на светлината) ако това специално не е обозначено на кутията – Неправилната употреба на LED Крушките с димер ключ обикновено води до моменталното им изгаряне.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Един Коментар

  1. У дома от 2-3 години съм само с ЛЕД крушки и едно от основните им предимства е дългият живот. За това време не съм подменила нито една крушка!

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове