LED крушки

Обложка

LED крушки

А ти хареса ли тази статия?!?

LED крушките навлизат все повече във всяко едно домакинство или офис, защото са много стилни, с дълъг живот и предлагат добро осветление с ниска енергоподаваемост. Ефективността на светодиодните крушките е с 10 пъти по-добра от стандартните такива като светлината при LED крушките е много по-ярка и наситена. Екплотоационният живот на LED крушките е между 10 и 50 000 часа в зависимост от модела на крушката. Предимствата на LED крушките пред останалите крушки са следните:

  • LED крушките се поставят много лесно, с няколко завъртания към цокъла. Стандартните цокли са Е14 и Е27;
  • Консумацията на електроенергия е много по-малка;
  • Крушките с нажежени жички в много от случаите са дефектни още преди да ги сложите, докато при LED крушките това няма как да се случи;
  • LED крушките са екологични и много по-добри от останалите модели и видове. Те могат да бъдат рециклирани, не съдържат опасни вещества като олово и живак, а също така не излъчват никакви опасни лъчи като UV и IR;
  • Много често при обикновените крушки се проявява ефекта на честото включване и изключване. Така те изгарят, а при LED крушките този фактор няма никакво влияние.

Освен вида, формата и мощността, вие имате възможност да изберете един от многото цветове, които LED крушките предлагат. Най-често срещаните на пазара са: бял, топло бял, дневен, термопластик и други.

Основни предимства на светодиодните крушки

Някои от моделите са много удобни, защото могат да се контролират от димери и контролери. Това са светодиодните крушки, които се захранват с постоянно 12 – волтово напрежение. Примерни модели са тези от сериите E27 и E28. Това е голямо предимство пред останалите крушки, защото така може да контролирате светлината във вашата стая. Ако искате да постигнете романтична обстановка за да впечатлите някого, ще използвате именно димер или контролер за регуралине на LED крушките. Дискотеките и баровете са места, където се използват LED крушки и благодарение на контролери, се регулира осветлението според дадена песен, час или просто за да привлекат вниманието на клиентите.

Ниската консумация също е огромно предимство, особено в наши дни, когато цял свят опитва да спестява от електроенергия и да намали стойностите на употреба навсякъде и най-вече в домакинствата. Мощността, която LED крушките излъчват е с до 10 пъти по-малко от тази на стандартните модели. В случая, ако използвате крушка с мощност 60 W, то лед крушка от 6 W ще Ви свърши същата с 54 W по-малка консумация. Това е 0,54 kWh по-малко на час.

Дългият живот също не е за подценяване като фактор. На много хора им се е случвало да си дадат парите на вятъра без да са използвали и 1 минута дадената крушка. При LED крушките това няма как да се случи, те имат дълъг живот на експлоатация. Така по-високата цена не трябва да Ви притеснява, защото те ще Ви се изплатят с много дълъг живот, от който ще останете доволни.

LED крушки не се нагряват, като обикновените такива. Температурата им достига до 60 градуса, докато при обикновените тя може да достигне до 200 градуса по Целзий. Така, че следващият път, когато посетите магазин не се чудете, а заложете на LED крушки.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Един Коментар

  1. Вече има и лед крушки за коли, които светят в пъти по-добре от стандартните халогенни крушки, като но новите модели имат и правилна форма на фокуса и не заспяват насрещния трафик

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове