LED прожектори

Обложка

LED прожектори

А ти хареса ли тази статия?!?

LED прожекторите са най-доброто решение за сериозно осветление в индустриални обекти или външни пространства. LED прожекторите се използват все по-често при осветяването на фасадни обекти, рекламни пана, конструкции, осветление на училища, паркове, паркингзи, гаражи, фабрики, хотели и много други подобни обекти, които имат нужда от качествено и постоянно осветление. Светодиодните прожектори са по-скъпи от стандартните метал-халогенни прожектори, но те се изплащат след 2000 часа употреба, защото са много по-качествени, издръжливи и силни като осветление. Всеки един халогенен прожектор от 500 W може да бъде заменен за един LED прожектор от 75 W. И по този начин ще намалите разходите си за електроенергия с приблизително 7 пъти. Другите видове предимства при употреба на LED прожектори пред стандартни халогенни такива са:

 • Дълъг експлоатационен и гаранционен срок на прожекторите;
 • Ниска температура по време на работа;
 • Здрав и стабилен корпус на прожектора;
 • Устойчивост при различни атмосферни и механичния влияния;
 • Прожекторите работят с ниско напрежение, което не е опасно за околните;
 • По-добро разпределение на светлината към мястото към, което е насочен прожекторът;
 • Устойчиви на корозия;
 • Вградено захранване за постоянен ток;
 • Системата има защита IP65, която защитава прожектора от късо съединение или нахлуване на вода;
 • Екплоатационният период на повечето модели е над 50 000 работни часа;
 • Спестявате много ток, благодарение на силносветещите, но балансирани по мощност светодиоди.

Модели LED прожектори

Една от най-често срещаните серии LED прожектори е LHP1. Това са външни LED прожектори, които са с мощност от 10 до 50 W. Универсални са като приложение и не изискват нищо специфично при поставянето и употреба. Освен за външен монтаж, тези LED прожектори могат да се използват и за вътрешно осветление на складове, фабрики или друг подобен тип помещения. Характерните цветове на тази серия е бял и топло бял цвят. Те успешно заместват халогенни прожектори, които притежават мощност между 50-750 W. Така чрез LED прожекторите спестявате голям електроенергия и преносно натоварване на мрежата. Ъгълът, под който пада светлината при тези модели LED прожектори е 120 градуса. Експлоатационният период на моделите от серията LHP1 е между 2 и 10 години, което ги прави много изгодни за крайния потребител. Гаранционният им срок варира между 1-3 години според това дали ще им бъде сменен токовия драйвер. При използването на оригинален гаранцията винаги е 3 години.

LED прожекторите от тази серия са изключителни стабилни, поради здравия си алуминиев корпус. Той осигурява необходимото охлаждане на светодиодите. Степента на защита при серията LHP1 е IP65, която е водоустойчива, предпазва от късо съединение и пренатоварване на електрическата мрежа. Прожекторите могат да работят безпроблемно при температури вариращи между -20 и 50 C. Поставянето на LED прожекторите не е трудно. Нужно е да се избере конкретно място, а след това да използвате стандартните крепежни планки, които се поставят лесно и безпроблемно. Към всеки един комплект има подробна схема за поставянето на LED прожекторите. Основните характеристики при всеки един тях са: наименование на модела, сила на захранване, мощност на светодиодите, цвят на прожектора и неговия светлинен спектър, вид на защитата, размери и тегло на прожектора и естествено като за финал цена на LED прожектора.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове