LED ленти

Обложка

LED ленти

А ти хареса ли тази статия?!?

Наименованието на LED осветлението произлиза от английското light-emitting diode, което буквално се превежда като светоизлъчващ диод или казано на кратко светодиод. Принципът на работен режим при светодиодите е свързан с разпространението на светлина през малък тесен спектър, през който протича електрически ток в права посока. Светлинният поток на LED източниците се формира чрез леща. Тази леща дели място с един или повече кристала в един корпус, където се осъществява целия светлинен процес. Легиращите примеси и полупроводниковите материали са тези, които имат връзка с излъчването на определен цвят на светодиода. Още в миналото най-характерен цвят на сигнализация или осветяване на помещения е бил червеният.

Един от най-често срещаните светодиодни продукти са LED ленти. Това са дълги светодиодни ленти, които съдържат кръстали в себе си, с които излъчват през тесен спектър приетна неангажираща светлина, която успокоява ума и очите. LED лентите са много подходящи за внасяне на хармония в дома. Тяхното успокояващо въздействие ги прави подходящи за спалнята, банята и дори кухнята. Ако искате да подчертаете даден кът във вашето лично пространство то LED лентите са много добър вариант. Много от магазините, хотелите и ресторантите залагат на подобен тип продукт, защото по този начин си осигуряват акцентиращо осветление над нещата, които клиентите е нужно да забележат. Лентите не са скъпи и не се поставят трудно.

Защо LED ленти са удобни и предпочитани

Монтажът на LED лентите е много лесен и бърз, това е така, защото те се поставят на база двойно-залепваща лента, която много лесно се сваля и поставя. Така по всяко едно време на денонощието може да смъкнете и да сложите други LED ленти, ако решите. Това няма да отнеме от вашето време и да попречи на вашата нова атмосфера.

Захранването на LED лентите е 12 V, а това ги прави безопасни за употреба, без притеснение, че може да възникне някакъв сериозен проблем. На много магазини LED осветлението се оставя и през нощта, за да може дори тогава да се виждат най-предно изложените стоки.

LED лентите са приятни за употреба, защото разкриват възможност за осветление чрез различни цветове. Богатата феерия, която се разкрива в зелено, жълто, червено, синьо, бяло, неутрално, RGB и други е невероятна. Това ги прави още по-удобни за поставяне в магазини, защото дадени цветове се комбинират много добре с цветовете на дрехи и по този начин те изпъкват. Ако интериорът във Вашия дом има нужда от червено осветление, то тогава изборът е много лесен. Удобството, което получавате с LED лентите е голямо, защото те са много гъвкави и еластични. Това ги прави специални, защото могат да бъдат поставени на всяко едно ъгълче във вашия дом или работно място. По време на коледните празници може да получите желаното осветление, чрез LED ленти.

Не трябва да се притеснявате за силата на светлината. LED лентите имат димер, чрез който се регулира силата на светлината според вашите нужди и желания. Контролер пък се грижи за контролирането на програмите и цветовете при RGB лентите. RGB е комбинация от цветовете червено, зелено и синьо. Така, че ако имате нужда от приятна атмосфера, то заложете на LED лентите.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове