LED панели

Обложка

LED панели

А ти хареса ли тази статия?!?

LED панелите са един от многото видове светодиодно осветление, което се предлага по различни магазини за осветителни тела. Те са изключително подходящи за използване в домашна или офис среда. Те могат да служат като основно осветление в помещението, където са поставени или като декорация (дискотеки). Светодиодните панели лесно се вграждат в стени и тавани. Така функционалността е много по-голямо, отколкото ако използвате обикновено осветление. Основните предимства, които имат крайният потребител при закупуването на LED пана са следните:

  • Много лесно и бързо се поставят, независимо дали ще ги вграждате в стена или на тавана;
  • Светлината е приятна и не дразни човешкото зрение;
  • LED панелите са ефективни и изключително стилни;
  • Чрез тяхното поставяне ще усетите промяна на вашите разходи за електроенергия.

Съществуват интересни и стилни модели LED панели, които са направени с вградени LED ленти. Това е прекрасна възможност за поставяне в заведение, в което се търсят специални ефекти за грабване вниманието на клиентите. Качеството им е невероятно и те придабават една дълбочина на светлината. Имат гаранция, която е 12 месеца и не се нуждаят от никакво допълнително обслужване.

Модели, захранване и управление на LED панели

Едни от най-известните LED панели са от серията “Matrix”. Моделите от тази серия се характеризират с невероятно качество на светлината и различни програми, които се сменят чрез контролер. Може да промените силата на осветление, формите на светлината, движението на светлината и много други елементи за да създадете желаната от вас обстановка. Тези модели LED панели са характерни най-често за барове, ресторанти, дискотеки и всякакви други подобни места, които искат да акцентират върху светлинните ефекти. При моделите на Matrix ще откриете различни възможности за големина на паната и промяна на светлинните програми. Някои модели са направени, така че да стоят добре в големи размери, други пък в по-малки. Така, че първо е нужно да се направи проучване за съотвения модел и неговите спецификации.

Ако искате да съберете всички погледи на хората в LED панела, то тогава се нуждаете от динамичен контролер, който променя ефектите, които всеки светодиоден панел създава. Разнообразните модификации реализират всякакви проектни идеи, които са свързани с тематични вечери. По-малките модели могат да се използват за акцентиране на определена марка, изпълнител или всякакъв вид реклама.

За захранването на едноцветните LED панели е нужно електрическо напрежение от 12 V. Нужно е да се използват специализирани захранващи блокове за сигурността и ефективния начин на работа на панелите. Чрез тях се гарантира надеждност, качество и по-дълъг експлоатационен живот. Няма значение дали LED паналите са едноцветни или многоцветни, те подлежат на димиране. Динамичното управление на паната може да се осъществи чрез дистанционно устройство. LED панелите са много леки, затова много трябва да се внимава с тях, особено при монтаж. Целите са направени от стъкло и много лесно могат да се счупят, ако се изпуснат или поставят неправилно. На първо място трябва да има ясна схема за това къде точно ще бъдат поставени LED панелите за да може да се помисли за сигурност и защита. Те нетрябва да са открити, добре е да се сложи допълнително стъкло или някакъв друг вид открита изолация.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове