LED захранвания

Обложка

LED захранвания

А ти хареса ли тази статия?!?

По-известното наименование на LED осветлението е светодиод. Светодиодното осветление навлезе с пълна сила в България и все повече хора се насочват към него, защото то предлага невероятно качество на добра цена. Все повече хора предпочитат да използват LED осветление за своя бизнес, отколкото нормална светлина или стандартни крушки. Страни като Австрия, Германия, Китай и Тайван са едни едни от най-големите разпространители на LED осветление. Всяко едно осветление не може без захранване. LED захранвания се предлагат от различните търговци за различните видове работни обекти. За да може електрическият ток да протече през една система за LED осветление, то е нужно захранване. Тоест LED захранването е компонентът, без който нито един електрически продукти не може да работи.

Всяко едно LED захранващо тяло осигурява постоянно електрическо напрежение между 12-24 V. Така LED осветлението може да функционира безопасно под всяка една своя форма била тя – крушки, ленти, пури или други. За да може системата за LED осветление да функционира нормално, то тя се нуждае от стабилно напрежение. Всяка една малка промяна по електрическия мост, може да доведе до срив в системата. Чрез нестабилността на напрежението ще се скъси експлоатационния живот на LED продукта и той много по-бързо ще стане неефективен. Проблемите, които могат да възникват са премигвания, спиране на осветяването за известно време, по-слаба светлина от номиналната стойност или директно системата да изключи и да загуби своята мощност. Така, че при всеки един лек проблем е добре да проверите дали със захранването всичко е наред. За да притежавате дълъг и безпроблемен работен процес на своите LED продукти, то най-добре заложете на LED захранвания с по-висока защита. Това ще Ви струва по-скъпо, но в бъдещ план ще имате сигурност и по-голямо качество. Няма да се притеснявате да оставяте нощем вашето осветление включено. Дори при бури и дъждове, то ще остане стабилно.

Видове LED захранвания

В магазините ще откриете различни LED захранвания, всяко, от което си има категория според своето приложение и употреба. Като категории можем да ги разделим на:

  • LED захранвания за употреба в закрити помещения – LED захранванията за употреба в закрити помещения най-често са с ниска защита тип IP20 или IP21. Това не включва водоустойчивост например. Корпусите на захранващия блок най-често са направени от метал. Мощността им варира от 40 до 400 W. С номинален ток 5-20 А;
  • LED захранвания за външна употреба – тези модели захранвания са по-специфични като дизайн и защита, защото са предназначени основно за външна употреба. Все пак трябва да се знае, че те могат да бъдат използвани и за вътрешна. Специфичното при тях е, че са много надеждни и издръжливи благодарение на системите им за защита от късо съединение или претоварване на електрическата мрежа. Дизайнът им осигурява по-добра вентилация, а специално е вграден плъзгащ капак, който да защитава захранването от дъжд и сняг;
  • Водоустойчиви LED захранвания – тези модели захранвания са високо ефективни и надеждни за употреба. Притежават защита IP 67, която им дава възможност да изтържат дори при нахлуване на повече вода. Корпусите са алуминиеви, а охлаждането е чрез свободна въздушна конвекция. Системата има защита от късо съединение, натоварване на електрическата мрежа и свръхнапрежение.
Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове