Употребата на козметика може да „съхрани” лицето

Обложка

Употребата на козметика може да „съхрани” лицето

А ти хареса ли тази статия?!?

Скорошни проучвания твърдят, че употребата на козметика и крем за лице всъщност може да намали степента на смущение у хората и да повиши степента им на толерантност към поведение сигнализиращо такава емоция.

Американски изследвания на Асоциацията по психично здраве посочват, че хората, които се чувстват засрамени са склонни да избират артикули или козметика която прикрива или „поправя” лицето. Като такива, тези продукти могат да намалят чувството на смущение.

„Още по-интересно е да обмислим възможността, че хората, които използват козметика за лице през целия ден са по-толерантни към потенциалното смутено държание,” обяснява Пинг Донг, докторант в университета в Торонто и водещ научен сътрудник при научните изследвания.

„Предишните ни изследвания категорично посочиха, че срамежливите хора избягват по всякакъв начин изявата в публични пространства. За съжаление не знаем много относно това, как смущаващите се граждани се справят със своя проблем.”

Козметика като прикритие

Точно като такава я определят учените от университета в Хонг Конг. С нея, хората, които имат проблеми в общуването си един вид „съхраняват” лицето си и се чувстват по-уверени. Екипът анкетирал доброволци, като по-големият процент от тях потвърдили, че след неловка ситуация те са искали да скрият лицето си от срам.

Е какъв по-добър начин от козметика има, за да сториш това? Оказва се, че предпочитани продукти за тази цел били възстановяващи кремове за лице, както и слънчеви очила.

Допълнителни сведения сочат, че участниците в експеримента, които са използвали козметика за лице са по-самоуверени след повторно попадане в неловка ситуация.

Географски обстоятелства

Всички знаем, как несъзнателното мислене може да повлияе на всекидневното ни държание. Донг обаче, отбелязва, че степента на това влияние може да зависи от културните различия на хората, които все още не са изследвани.

„Метафоричната идея да скриеш лицето си, когато се чувстваш неудобно е доста разпространена, но желанието да го предпазиш и съхраниш с козметика е по-разпространено в Азия и западните страни”

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове