5 употреби на салицилова киселина

Обложка

5 употреби на салицилова киселина

А ти хареса ли тази статия?!?

Имате проблемна кожа? Получавате обезцветяване? Водите неуспешна битка с акнето, и искате да победите? Търсите естествен и лесен за прилагане продукт? Тогава най-вероятно вече сте чували са салициловата киселина – ето как можете да я ползвате и вие.

Лесно и естествено решение на козметични проблеми

Кой човек не е имал проблеми с кожата си? С нарастването на замърсяването, силното слънце и нервите в живота на човека, проблемите с кожата само се задълбочават, което изисква сериозна реакция.

За щастие, от стотици години нашите деди са намерили позитивните и противовъзпалителните свойства на салициловата киселина. Тя се добива чрез извлек от кората на бялата върба, където се ползва като част от естествената защита на дървото от гъбички, паразити и насекоми.

Поради специализираният растеж на върбата покрай водоемите, се е наложило върбата да се адаптира към мокрите условия, без да се подаде на гниене. Това е употреблението на салициловата киселина в медицината и козметиката – създаването на продукти, които служат за защита на кожата, косата и организма от нежеланите ефекти на стареенето.

Защита на кожата от пъпки

Акнето е едно от най-неприятните странични ефекти на замърсяването на кожата. Той се причинява от бактерия, която се намира във ежедневният въздух и засяга над 75% от населението – салициловата киселина помага в борбата с акнето и тя може да бъде намерена в AptekaMedea.bg.

Фармацевтика

Поради своите антибактериални свойства, салициловата киселина намира широко приложение не само в козметиката, но и във фармацевтиката. Един от най-известните примери е нейната роля в аспирина, които се ползва за болка, възпаления и температура – действието му е бързо и доста безопасно за организма благодарение именно на тази основа съставка.

Грижа от UV увреждане

Салициловата киселина има доста сериозни защитни свойства, които могат да предотвратят неприятните странични ефекти на слънчевата светлина. Тези странични ефекти включват разширение на порите, обезцветяване на кожата, развиване на неблагоприятни растежи като брадавици, бенки и други.

Този продукт има лесна употреба не само место, но и като профилактика, може да се приема директно а и като част от диетата – изисква специална обработка, за да не дразни стомаха.

Нокти, гъбички и болки

Като чист екстракт, една капка от салицилова киселина има способността не само да спре, но и да обърне ефектите на растежа на гъбички по кожата, ноктите и дори в организма. Фънгицидите са трудни за премахване, освен ако не се ползват точни и специфични продукти, които специализират в отбраната и отстраняването на подобен вид нашествия.

Защита на косата

Не много хора знаят това, но кожата на косата е също толкова подвластна на гъбички, колкото е и останалата част от тялото. Ако имате чувствителен скалп и изпитвате дискомфорт дори през зимата, има голяма вероятност да страдате от гъбична инфекция, която може да се третира от салицилова киселина.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: biko

Димитър Георгиев - Бико е част от екипа на oнлайн маркетинг агенция IdeaMAX, която предоставя широко разнообразие от дигитални маркетингови услуги с висока степен на ефективност, за което свидетелстват и резултатите. Един от нашите нови проекти е Градската медия - Gradski.bg.
Both comments and trackbacks are currently closed
seperator