Защо слънцезащитата е толкова важна?

Обложка

Защо слънцезащитата е толкова важна?

А ти хареса ли тази статия?!?

Грижата за кожата е изключително важна и е необходимо да намерите правилните продукти, чрез които да ѝ предоставите необходимите хидратация, еластичност и здраве. В днешната статия ще ви помогнем да разберете, колко е важна слънцезащитата, защо и как да намерите правилния продукт.

Какво е SPF и PPD?

SPF е факторът, който ни помага да се предпазим от слънчево изгаряне. Показва и до колко пъти ще се увеличи времето, в което няма да изгаряте, ако използвате съответната слънцезащита. PPD показва специално защитата срещу UVA лъчите.

Най-важното нещо, с което трябва да се съобразите, е с вашия фототип. Това ще определи, какъв фактор е добре да използвате, за да може ефективно да се предпазите от слънчевите лъчи. Съответно, колкото е по-светла вашата кожа, толкова по-висок фактор трябва да употребявате. Разбира се, трябва да го нанасяте и доста по-често, както и всеки път след като излезете от морето или басейна.

Препоръчва се да се използва над 30ти фактор, дори до 50ти, за европейдната раса. Така ще бъдете най-сигурни, че сте предпазили кожата си максимално и няма да се появят нежеланите ефекти от стоенето на слънцето през лятото. В онлайн козметика – 366.bg ви очаква голямо разнообразие от продукти.

Как да изберете правилния слънцезащитен продукт?

За да изберете правилната слънцезащита трябва да се съобразите с проблемите на кожата си. Ако имате оплаквания към нея е добре да се насочите към слънцезащита през цялата година. Като през лятото тя да е по-силна, а през останалата част от годината може да бъде и с минимален фактор.

Текстурата, която ще изберете трябва да съобразите с типа на кожата си. Ако имате по-суха може да изберете маслата или по-тежките лосиони и спрейове. Ако имате по-мазна кожа се съобразете изцяло с нея. В аптеката тук: https://366.bg/products/kozmetika/kozmetika-za-lice, включително и онлайн, ще намерите много разнообразни продукти, които изцяло ще отговарят на вашия тип кожа и ще можете да се съобразите с него.

Важно е да знаете, че много от продуктите за тяло се препоръчват и за лице. Единствената разлика може да дойде от това дали искате да носите еднакъв фактор и на двете места. Ако лицето ви изгаря повече, нанасяйте по-висока слънцезащита там, а за тялото изберете оптималната.

Ако пък имате чести алергии или сте склонни към слънчеви е задължително да използвате фактор, който дори е над 50ти. Имайте предвид, че излагане на слънце от 11 до 16 часа може да бъде опасно дори и когато използвате най-силните възможни фактори. Ако ви се налага да стоите по-дълго време винаги използвайте повече дрехи, крийте се на сянка и слагайте шапка. Не забравяйте и хидратацията отвътре, която е основна за здравето през лятото.

Изберете правилната защита за кожата си и се наслаждавайте на здрава и гладка такава. Не подценявайте високия фактор, както и честото нанасяне през целия ден. Заложете на голямото разнообразие в онлайн аптеката, както и на продуктите, които вече познавате. Изберете вашия любим, спрямо спецификите на кожата ви. Скоро ще имате прекрасно лято, а тялото ви ще бъде предпазено от вредните лъчи. Кой фактор отговаря на вашата кожа?

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове