Какво е мостов кредит?

Обложка

Какво е мостов кредит?

А ти хареса ли тази статия?!?

Мостовият кредит е финансово подпомагане за неголям период от време, с помощта на който се осигурява възможност за покупка на жилище, в случай, че имате желание да продавате вашия настоящ дом, но все още не сте намерили купувач. Този заем е изключително практично решение, ако се нуждаете от 100% размер на стойността на набелязания от вас нов имот.

Обикновено мостовият заем се получава, когато купувате ново жилище още преди да сте получили парите за вашето. Основното предимство на този кредитен продукт е, че размерът му не се определя от пазарната стойност на вашия настоящ имот, а зависи от цената на този, който планирате да купите и дори я покрива напълно. Този продукт е предназначен не само за нов дом, но и за вила, къща извън града, магазин, бизнес помещение, заведение и други помещения с комерсиална цел.

Този вид кредит е много гъвкав и чрез него, дори ако сте решили току що да купите имот, който ви харесва с цел да го използвате за лични нужди или като инвестиция, можете да получите бърз, свободен капитал за да осъществите плана си.

Плюсовете на кредитния продукт не свършват до тук. Той е и много практичен, защото дори и да имате ваш имот, откривайки много изгодно предложение, може да освободите вашия и да се сдобиете с този, който смятате, че отговаря много по-добре на вашите нужди и желания.

Обикновено при този финансов продукт заемодателите отпускат 12 месечен период, в който да реализирате продажбата на вашето старо жилище и тази сума се приспада от размера на изтегления от вас кредит.

Друг важен плюс на заема е, че банковите и небанковите институции в България не предвиждат максимален размер на средствата, които отпускат по тази услуга.

Изводът е, че мостовият заем изпълнява функция на своевременна парична субсидия, чрез която може да решите вашия казус и да усвоите нужния ви паричен размер, включително и този за самоучастие. Това е също важен аргумент, защото както знаете, ипотечните кредити по начало покриват около 80% от пазарната стойност на имотите.

Благодарение на този заем, вие може да реагирате навреме и да станете собственик на привлекателен имот с желано от вас местоположение и в същото време да получите достатъчно дълъг период от време, в който максимално да подобрите състоянието на вашия стар имот, за да го продадете за оптимално висока сума и да извлечете, колкото се може повече печалба от ситуацията.

Източник: toate-credite.com

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

2 Коментара

 1. Кредити София (Г. Иванов)

  Супер статия за рефинансиране, но потърсете повече информация в мрежата по темата, преди да стартирате с кредит.

  Поздрави!
  Иванов

 2. За бъдещите собственици на жилище в нашите обекти ние предлагаме два варианта на заплащане при извършване на сделката:

  Със собствени средства;
  Чрез жилищен кредит.

  При закупуване на имот прилагаме гъвкава схема на плащане, съобразена с етапите на строителството, като следваме следната обща структура:

  Депозит за запазване на апартамента в размер 1 000 евро и сключване на депозитно споразумение за сключване на предварителен договор за покупко-продажба на продаваемия имот;
  20% от размера на продажната цена – при подписване на предварителния договор за покупко-продажба;
  30% от размера на продажната цена – в срок до 14 работни дни от датата на представяне на Акт Кота 0;
  20% от размера на продажната цена – в срок до 14 работни дни от датата на представяне на Акт 14;
  20% от размера на продажната цена – в срок до 14 работни дни от датата на представяне на Акт 15;
  10% от размера на продажната цена – в срок до 14 работни дни от датата на представяне на Акт 16 – Разрешение за експлоатация.

  При необходимост клиентът да използва жилищен кредит, етапите се предоговарят заедно с финансиращата банка.

  BESO HOMES договаря преференциални условия за банково финансиране при самоучастие между 10% и 20% от продажната цена на съответното жилище в началния етап на покупко- продажбата.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове