Заслужава ли си да теглите кредити от големи банки?

Обложка

Заслужава ли си да теглите кредити от големи банки?

А ти хареса ли тази статия?!?

Ремонт, лечение или друга неотложна нужда – всичко това обикновено изисква много пари. И те са необходими веднага. Следователно, когато се стигне дотам, единственото смислено решение е, ако не разполагаме с достатъчно средства, да прибегнем до теглене на кредит.

И веднага възниква въпросът – заслужава ли си да теглите кредити от големи банки?

Най-лесният начин да изберете банка за заем е да се ръководите от следната логика:

  • Да разгледате лихвените проценти и да видите дали ви устройстват.
  • Да видите какъв пакет документи изискват различните банки.
  • Поискайте да изчислите лихвите и размера на погасителните вноски.

Само тогава можете да решите къде ще бъде по-изгодно да изтеглите необходимия кредит. Най-важното е оскъпяването, допълнителните условия и комисионните.

Най-често срещаните трикове на банките, с които целят привличането на клиенти

Банките предприемат всякакви трикове, за да накарат хората да вземат пари от тях. Ето кои са най-популярните начини:

Сътрудничество с магазини

Честа практика в магазините е до някои стоки да се види надпис, гласящ, че можете да вземете стоката на кредит.

В този случай може да се обърнете предварително към специалист в магазина и да го помолите да изчисли колко ще трябва да платите за продукта, като вземете предвид застраховката и всички допълнителни такси. И едва след това да си направите изводите.

Налагане на допълнителни услуги

Всички големи банки се стремят да ви предложат услуги, които на практика могат да се окажат абсолютно излишни. Но ще трябва да платите за тях. И ако заплащането за уведомителен СМС може да бъде оправдано донякъде, някои от предлаганите услуги могат да се окажат напълно неоправдан лукс. За да се предпазите от подобни клопки, помолете банковите служители да изключат всички включени по подразбиране услуги. Дори SMS известие, ако нямате нужда от него.

Безплатни кредитни карти

Това не е лошо предложение. В момента почти всички кредитни карти имат гратисен период, през който не се начисляват лихви по заема. И можете да използвате парите без надплащане. И като цяло има карти с вноски и още куп интересни неща.

Проблемът е, че нищо от това не е безплатно. Ще плащате за издаване на картата, за обслужване, за теглене на пари от банкомати, за преводи и други подобни. За да избегнете негативите, прочетете внимателно условията на договора, особено раздела с таксите.

Източник: zaemko.com

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове