Видове потребителски кредити и тяхната същност

Обложка

Видове потребителски кредити и тяхната същност

А ти хареса ли тази статия?!?

Едни от най-често взиманите кредити от банки и небанкови институции това са- потребителските кредити. Такъв кредит се използва за да си купите кола или нов дом, да направите ремонт на вашето жилище или офис. Няма ограничение за какво се ползват парите. Потребителските кредити се делят основно на два типа. Такива, които се връщат наведнъж и такива, които се погасяват на равни месечни вноски.

Ако вземете потребителски кредит с някакъв срок на връщане, го изплащате всеки месец с фиксирана лихва. Когато сте решили, че можете да върнете парите наведнъж, ще ви бъде определена крайна дата и до нея трябва да сте върнали парите. Повечето банки и фирми отпускат по-рядко такъв кредит, по-често те се дават на заложните къщи или фирмите.

Най-често потребителския кредити се взимат от домакинства, които не могат да си позволят някаква голяма покупка. Взимайки потребителски кредит вече имат необходимите средства за да задоволят потребностите си. След това остава изплащането, което разпределено, равномерно всеки месец в повечето случаи е поносимо.

Потребителският кредит може да ви бъде отпуснат от банка или фирма за кредити. И в двата случая те се наричат кредитори, делят се на основни и вторични кредитори. Когато взимате пари от основен кредитор, той ви ги дава директно, докато при вторичния парите са взети от някой на ниска лихва и след това са ви давали на вас при по-висока лихва. Целта на кредита може да е всякаква.

Различните видове кредити се третират по различен начин. Ако например в магазина решите да купите телевизор на изплащане, такъв кредит се нарича кредит от продавач. Ако обаче вземете кредит от банка или фирма за кредити, за да си купите телевизора, този кредит се нарича потребителски. Разликите между двата са в срока на погасяване и в лихвата която може да ви бъде начислена. Най-сигурните кредити са тези от банките, те са лицензирани и закона ги пази.

Източник: http://credit-bucuresti.com

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове