Рефинансиране на кредит или как да спестите пари

Обложка

Рефинансиране на кредит  или как да спестите пари

А ти хареса ли тази статия?!?

Потребителският заем представлява усвояване на средства, които се предоставят на потребителите от банка или кредитна компания за посрещане на битови нужди – за закупуване на стоки, плащане на услуги, ремонтни дейност, екскурзия, образование и други. Ако, обаче, откриете по-достъпна оферта с по-евтин кредит, може да се възползвате от процедурата по рефинансиране на вашето вече съществуващо задължение. Същото важи и за случаите, в които имате няколко заема и погасяването им ви коства време, грижи и повече средства, докато обединяването им в едно задължение ще ви осигури комфорт и значително намаляване на окончателната цена.

Банките и кредитните фирми предоставят разнообразни опции за заеми за рефинансиране, при които не се изискват поръчители, гаранти, обезпечение или превод на част от работното ви възнаграждение.

Тъй като ситуацията на пазара на кредити у нас е с изключителна променлива, то дори и да изтеглите заем с параметри, които са по-изгодни от тези на останалите кредитни доставчици, то само след кратко време, може да намерите оферти, които са значително по-добри.

Така че експертите съветват да бъдете активни и винаги добре информирани. В случай, че вашият банкер ви откаже предоговаряне и не отговори на вашите искания по отношение на кредита ви, вие може да изтеглите нов, с който да изплатите съществуващия вече заем и дори да спестите пари. За да може да икономисате част от средствата си, то новия кредит следва да е с по-изгодни параметри и да бъде във ваша полза.

Лихвените проценти на заемодателите напоследък се понижават макар и с малки темпове, а конкурентносопосбността на отделните банкови и небанкови дружества е голяма. Те непрекъснато се състезават в това да рекламират преференции, отстъпки, намаления и бонуси. В случай, че очаквате повишаване на доходите си, може да помислите за рефинансиране на съществуващите ви вече кредити, стига офертата, която сте избрали да е достатъчно ясна и прозрачна.

Първата ви задача ще бъде да се информирате детайлно кои институции отпускат потребителски заеми и какъв е лихвения процент на предлаганите кредити. Поинтересувайте се дали лихвения процент е променлив или непроменлив. Променливият ще се изменя под въздействието на икономическите влияния в страната, докато непроменливият ще бъде фиксиран за целия срок на погасяване. Лихвата се определя от сумата на кредита и погасителния му период. При рефинансиращия кредит може да се споразумеете с новия ви банкер за по-малък период, а това ще понижи окончателната цена на новото ви задължение.

Източник: best-paydayloans.co.uk

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Един Коментар

  1. Новини Варна (Г. Иванов)

    Страхотна статия и супер полезна.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове