Защо да рефинансираме съществуващ кредит

Обложка

Защо да рефинансираме съществуващ кредит

А ти хареса ли тази статия?!?

Въпросът с рефинансирането си задават голяма част от потребителите на кредити, които имат предишни задължения при неизгодни условия. Или пък искат да прекъснат някакви отношения с банката или фирмата за кредити на своя предишен кредит и да започнат нови отношения с нов кредитор. С една дума клиента иска по-добри условия и съответно той решава да рефинансира.

Независимо от вида на вашия кредит, било то фирмен, потребителски или ипотечен – всичките подлежат на рефинансиране. Направете връзка с фирмата или банката от където сте решили да взимате новия заем. Направете една консултация – ще бъде ли от полза евентуално рефинансиране И какво ще спечелите от него. Вие бихте спечелили например ако новия кредит има доста по-ниска лихва предходният. Освен това може да се намали срока за който изплащате. Не забравяйте, че все пак ще вземете по-голяма сума, за буквите старата, но условията Понякога си струват.

Голяма част от фирмите и банките със специализирани в рефинансирането, те са обогатили този свой продукт по най-различни начини. Доста от тях ще ви предложат всякакви оферти и преференции. Те могат да компенсират евентуално предсрочно погасяване на кредита. Има обаче доста неща, с които трябва да сте наясно преди да рефинансирате, за да не останете неприятно изненадани.

Важно е да проучите Какво се случва при предсрочно погасяване, дали то няма да надвиши тримесечния еквивалент на годишния процент на разходите. Също така проверете дали има такси при кандидатстване за новия кредит. Много е вероятно да ви задължат да сключите и застраховка към него. А това струва пари.

При рефинансиране може да решите да промените сроковете в които внасят вноските, както и лихвите. Всеки потребител има интерес да рефинансират само при по-изгодни условия. Банката знае това и също има интерес да ви ги предложи.

Всеки който реши да рефинансира, трябва да получи каква лихва ще има новия кредит. Винаги си струва, ако лихвата е по-малка.

Източник: imprumuturi-rapide.eu

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове