Ипотечен кредит – видове и реализация

Обложка

Ипотечен кредит – видове и реализация

А ти хареса ли тази статия?!?

За всеки един от нас е хубаво да да има някаква финансова култура, ако предприема крачка към кандидатстване за потребителски или друг вид кредит. Потенциалните потребители в България нямат много висока финансова култура и често пъти не са наясно с параметрите и условията по различните кредити. Ще разгледаме ипотечните кредити, това са едни от най-популярните кредити в България. За съжаление повечето хора не се наясно в детайли с тях.

Развитието на ипотечните кредити през годините е значително. Обособили са се най-различни ипотечни кредити за годините на тяхното развитие. Жилищният кредит е най-популярният ипотечен кредит. При него се случва следното, вие взимате пари за ново жилище, като в замяна ипотекирате вашето старо. Има най-различни варианти, които банките предлагат. Напоследък така наречените- ипотечни кредити са най-популярни. При тази услуга вие на практика ипотекирате новият имот който сте придобили, той служи за гаранция по кредита. Няма нужда да залагате някакво старо недвижимо имущество. За целта обаче трябва да бъдете одобрени както и да предоставите някакви гаранции на банката, че ще успеете да върнете парите.

Рефинансирането на кредити и нецелевите ипотечни кредити са други много популярни типове кредит. Рефинансирането представлява свежа сума пари, която банката ви отпуска за да заличите ваше старо задължение. То може да бъде от същата банка или от друга. Банките знаят че сте затруднени при обслужването на стария кредит, това е целта да рефинансирате.

При нецелевите кредити банките нямат претенции относно това за какво сте решили да харчите парите които ви отпуска. Все пак банката е направила своята преценка и е сметнала, че вие не сте или рисков клиент, че можете да обслужите кредита за който кандидатствате. При нецелевите ипотечни кредити лошото е, че лихвените проценти винаги са по-високи отколкото при целевите.

Много често хората взимат ипотечни кредити за ремонт или освежаване на своето жилище. Повечето банки нямат проблем с тази практика и са склонни да ви отпуснат пари.

Източник: imprumutrapid-online.com

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове