Избор на ипотечен кредит

Обложка

Избор на ипотечен кредит

А ти хареса ли тази статия?!?

Как да изберем правилния ипотечен кредит за нас? От неговия избор зависи до голяма степен, какво ще бъде нашето финансово състояние занапред и как ще протече живота ни. Така че избора на ипотечен кредит е от изключителна важност. Колкото по-добре сме информирани и сме проучили пазара, толкова по изгоден кредит можем да вземем.  Основните ипотечни кредити са два – с фиксирана и плаваща лихва.

Ако предпочитате да вземете ипотечен кредит с фиксирана лихва, при тях сроковете не са толкова големи, ще бъде от една до пет години най-вероятно. Ще имате еднакви месечни вноски, просто защото лихвата се запазва за целия период на договора, няма да има някакви сътресения. Лошото на кредита с фиксирана лихва, е че няма как да се възползвате от някакви по-изгодни условия в случай, че лихвения процент се понижи.

Когато вземете кредит обаче с плаваща лихва, тя не остава плаваща през целия период, има моменти когато ще бъде с  фиксирана. Основното предимство при тези кредити с плаваща лихва е, че тя е доста по-ниска отколкото при кредити с фиксирана лихва.

Кредитите с плаващи лихви,като че ли обаче имат повече недостатъци. Може да оскъпи кредита ако лихвата нарасне много, това ще ви затрудни в изплащането на кредита. В България основния кредит е именно с плаваща лихва. Начина по който може да кандидатствате е или с доказване на доход или пък без доказване на доход.

Когато кандидатствате за кредит без да доказвате доход,нещата се случват по-бързо. Тук обаче условията не са толкова изгодни. Лихвата ще бъде много по-високо именно, защото не се доказали доход.

Ипотечните кредити най-често са тези за покупка на нов дом, но могат да бъдат и с друга цел. Трябва да знаете, че в сайта на всяка банка има кредитни калкулатори. Използвайте ги за да изчислите параметрите по кредита, който желаете. Това не се заплаща допълнително като услуга. Винаги изчислявайте нещата с кредитния калкулатор, така ще знаете с точност колко пари трябва да върнете и в какъв срок.

Източник: credite-nebancare.eu

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Един Коментар

  1. Кредити (Георги)

    Добра статия, да…

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове