Интериорни врати в японски стил

А ти хареса ли тази статия?!?

В днешно време японският стил е изключително популярен и търсен. Минавайки през татуировките, японската анимация и комикси и стигнем до съвременните интериорни врати, далекоизточният стил прави ежедневието ни макар и малко по-екзотично. На този етап леките, приплъзващи се интериорни врати, които на японски се наричат шоджи, се считат за изключително модерни. Този тип врати не само са красиви, изящни, но и много удобни за ползване.

Приплъзващите се интериорни врати в източен стил се отличават от събратята си с високата си функционалност и способността си да спестяват и увеличават пространството във всяко едно помещение. Те изглеждат прекрасно както в малка уютна стая, така и в голяма гостна. Традиционните японски врати са способни сякаш на шега да украсят всеки интериор, придавайки му в същото време елегантност и уникален вид. Освен това тези врати могат да изпълняват функцията на преграда между две и повече стаи. Това е много удобно, тъй като двете стаи преградени с такава врата лесно могат да се съединят в една голяма, единственото което трябва да направите е да плъзнете подвижните крила на японската си врата. Интериорни врати от този тип най-често се слагат между гостна и кухня, а също така не рядко разделят спални и гардеробни. Това разбира се не пречи те да бъдат монтирани във всяко едно помещение на дома ви – при което то веднага ще стане по-интересно и красиво.

Плъзгащите се интериорни врати в японски стил могат да бъдат и във вариант, в който рамката на врата, изградена от дървесина, са поставени стъклени плоскости, които от своя страна са разделени от дървени прегради. Рамките на такива врати най-често се правят от масивен бук или дъб. Шоджи могат да бъдат направени и от борово дърво, а най-разпространените цветни тонове при тези видове врати са тъмнокафявия орех и червеникава вишна. Използват се също така най-различни видове стъклени плоскости, но най-разпространеният вариант при японските интериорни врати е матираното стъкло, с гравирани цветни мотиви. Такава една врата създава приятна атмосфера в помещението, в което се намира, допринасяйки за цялостното чувство на комфорт, което домът ви притежава.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

4 Коментара

 1. Huntignton (Samuel)

  Японското изкуство наистина е божествено, благодаря за тази статия.

 2. QRQC (Fred)

  Хубава статия за японски стил!

 3. хидроизолация (Мария Драгнева)

  Аз съм голям привърженик на интериорните врати и вкъщи сме само с такива

 4. Врати Плевен (Димитър Петев)

  Фен съм на Япония и всичко свързано с нея. Смятам скоро да озбаведа дома си и с японски интериорни врати.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове