Поддръжка и експлоатация на интериорните врати

Обложка

Поддръжка и експлоатация на интериорните врати

А ти хареса ли тази статия?!?

Вратите в едно жилище са важна част от интериора. Като всяко нещо и те се нуждаят от грижи. За да запазим красотата им за по-дълго време е необходимо правилно да се погрижим за тяхната поддръжка. Това означава да почистваме крилото и да смазваме пантите.

При смазване на пантите се използва специален смазочен спрей на маслена основа. Важно е да знаете, че те трябва да бъдат добре почистени и да няма по тях прашинки по повърхността им, дори дребни. Смазването на интериорните врати е достатъчно да се прави веднъж годишно. Изключение правят случаите, когато самата врата започне да скърца.

Поддръжката на различните интериорни врати в Бургас се различава по това от какъв вид материал са изработени или по-точно от покритието.

Вратите от МДФ и дърво е хубаво да се почистват няколко дни в седмицата. Най-добре е да използвате влажна кърпа или специален препарат за почистване на дърво, който да щади повърхността на вратата. Ако по нея има драскотини е добре да бъде заздравена с подходящи лакове и бои, за да не продължи в дълбочина развалянето на дървесината. Също така, за да бъде защитена и от паразити.

Ламинираните интериорни врати се почистват с леко навлажнена кърпа и вода или препарат, който не съдържа в себе си абразивни частици, тъй като развалят повърхността на вратата. За да се поддържат в добър вид е напълно достатъчно веднъж седмично да се почистват.

Стъклените интериорни врати са изключително красиви и правят дома да изглежда светъл и просторен. При тях почистването трябва да става по-внимателно. Добре е да се ползва препарат за стъкло и мека кърпа. Така се премахват освен прах, и така неприятните отпечатъци от пръсти.

Важно е всички врати да бъдат почиствани и то правилно, защото така удължаваме техния „ живот ”.

За най-добрия вариант на правилна експлоатация на различните интериорни врати е добре да се знае, че не трябва да бъдат продължително време в близост до топлинни източници. Температурата на средата, в която се намират вратите не бива да е повече от 38° и по-малко от -5°.

Колкото по-добре се грижим за интериора си, толкова по-дълго ще му се радваме.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове