С какво да съобразим вратите си за цялостно завършен интериор?

Обложка

С какво да съобразим вратите си за цялостно завършен интериор?

А ти хареса ли тази статия?!?

Интериора на всяко жилище е като огледало на вкуса на живеещите там. Съответно той, трябва да бъде съчетание между всички елементи разположени в дадено помещение. Като започнем от стените и пода, минем през мебелировката и стигнем до най-дребните детайли. А именно те, малките и на пръв поглед незабележими неща, създават уюта на дома ни. С всички тези неща трябва да съобразим и избора си на интериорните врати. На пръв поглед те не са  изключително важни за интериора ни, но това далеч не е така. При едно „пасване” на всички елементи, ние ще постигнем така желания уют и завършеност.

Сега ще Ви предоставим, някои от най-основните насоки при избора на врати в Бургас.

Първо разбира се изниква в съзнанието ни цвета на подовата настилка. Била тя теракот, паркет, мокет или гранитогрес е  изключително важно, да си подхождат с различните интериорни врати.

Едната опция, която имаме пред себе си е да изберем същия цвят на вратата, като на подовата настилка. Тук най-важното е да бъдат еднакви, като се допуска отклонение до 1-2 тона. Ако цветовете са просто близки, те ще се „бият”, както се казва на жаргон. Имаме предвид, че ако не са еднакви, то не могат да се комбинират сполучливо.

Другата опция, която предлагаме на вниманието Ви, е цвета на вратата, да бъде напълно контрастен с този на подовата настилка. Тук подводното камъче е, че трябва да бъдат или топли или студени цветове. Изключение правят само черното и бялото, приети за абсолютната класика. Вие сами решете на кое ще заложите.

Второто много важно нещо в цветово отношение е цвета на мебелите в дадената стая. При тях както и при подовите настилки разнообразие е огромно. И отново имаме пред себе си двете възможности, а именно или контраст или максимално близък цвят.

Обковът на всичките интериорни врати трябва също  да се съобрази стилово с интериорния дизайн на стаите. Избирайте внимателно вашите панти, но най-важна разбира се е дръжката. Тя определено е заслужила описанието си  „перлата на вратата”.

Всяка стая, както и всеки човек, има свой собствен стил. За завършеност на интериорния дизайн на помещението, трябва да стиковате стила на стаята със стила на вратата, която желаете да поставите. Не си отива едната да е модерна, а другата ретро. Да не забравяме, че вратата е първото впечатление, което стаята прави, а както знаем, никой и нищо не може да направи второ „първо впечатление”.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Един Коментар

  1. Поръчах си интериорна врата за кухнята.
    Дойде денят в който трябваше да я монтират но каква беше изненадата ми когато докараха вратата,оказа се че трябва да доплатя доста повече от първоначалната цена понеже нямало точно от този модел който си бях поръчал а те искали да ми свършат работа и ми донесли с врата с сто лева по скъпа.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове