Да спрем горещите връзки – изображенията

А ти хареса ли тази статия?!?

Напоследък забелязва една тенденция из блоговете които поддържам – висок трафик, при наличието на малко посещения, което ме накара да обърна малко повече внимание на проблема.

За щастие това явление, все още се среща само при сайтове, хоствани на споделен хостинг, който е с голям капацитет и все още няма реална опасност да ми свърши разрешеният месечен лимит на трафика.

Основният проблем идва от това, че някой от хостваните при мен изображения, се ползват директно от моя хостинг, което увеличава значително трафика към сайта ми и то без реално да имам посещения.

Естествено има решение на проблема – “ограничение на горещите връзки”.

За целта ще ползвам малко код и всеизвестният rewrite_mod към апачето на моят vps hosting.

Код:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http://(.+\.)?site\.com/ [NC]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$
RewriteRule .*\.(jpe?g|gif|bmp|png)$ /imgs/nohotlink.jpg [L]

Въпросният код се добавя в вашият .htaccess файл и за да го персонализирате заменете site\.com/ с името на вашият сайт, както и /imgs/nohotlink.jpg с точният адрес на изображението което желаете да се показва на всеки който е решил да вземе изображение хоствано при вас.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

3 Коментара

  1. Бях намерил и един код, които забранява въобще да се линкват снимки, но нешо немога да го открия пак. Този доколкото разбрах вместо снимката която са сложили в чуждия сайт, но с линк от нашия е сменява с друга избрана от нас.

  2. Именно това прави… какво точно имаш предвид под въобще да не може да се линква изображението?!

  3. часовници (Николай)

    Ха много хитро! Днес ще го пробвам и при мен, защото и аз забелязвам как трафика ми се изпарява направо, а реално няма от какво :)

    Поздрави,

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове