Часовниковият турбийон – тънки факти за дебели мъжки портфейли

Обложка

Часовниковият турбийон – тънки факти за дебели мъжки портфейли

А ти хареса ли тази статия?!?

Вече официално си имаме рекордьор по отношение на супертънките самонавиващи се механични турбийони. Чудото бе представено в началото на годината на изложението в Женева. Говорим за Piaget Emperador Coussin Tourbillon Automatic Ultra-Thin. Това изключително съвременно творение пренаписа всички часовникарски кодове. Корпусът му е с дебелина едва 10.4 мм. Мъжкият модел е истински израз на традициите на марката и нейното познание по отношение на финото часовникарство, комбинирано с непрестанното желание да развива иновативни усложнени калибри за механични часовници.

Още през 1957 г. Piaget направи истинска сензация, разработвайки калибър 9P, отново ултрафин самонавиващ се механизъм. Само две години по-късно компанията патентова и калибър 12P, поставил рекорд за тънкост. Миналата година Piaget отбеляза 50-годишнината от неговото създаване. До днес ювелирите в часовникарското майсторство са сътворили общо 29 механизма, от които новият 1270P е седемнадесетият супертънък. Той е разработван в продължение на три години и демонстрираният в Женева екземпляр е истинска кулминация на този труд. Това фино сърце е заключено в почти толкова фин корпус, а едно от най-емблематичните усложнения, самонавиващият се турбийон, допълнен от микроротор, намира своето изражение в него. Когато се вгледате в него, сигурно никак няма да ви се повярва как в такова мъничко устройство са се събрали 269 части, някои от предавателните колелца са с дебелина 0.12 мм! Calibre 1270P е изключително красив. А хубостта му се разкрива с пълна сила в новата мъжка колекция Emperador на иначе толкова добри в ювелирната изработка майстори на Piaget, защото е много важно да покажеш как тупти сърцето на часовника, заключено под сапфирения капак. Да, моделът предлага двустранна гледка, за да могат ценителите да се насладят на микроротора от злато.

Решението да предложат прозрачна гледка на механизъм откъм страната на циферблата в позиция при щастливото число 8, като символ на безкрайността, е истинско потвърждение, че майсторите от това ателие са не само технически експерти, но имат и много тънко чувство по отношение на дизайна. Останалото просто е низ от подробности, независимо дали става въпрос за 18-каратово бяло или розово злато, а инак диаметърът на този уникален тънък мъжки турбийон е 46.5 мм. Водоустойчивостта е 3 BAR (30 метра). Солидният заден капак на часовника, гравиран с всички възможни фирмени означения, включително и на механизма, е с две възможни отваряния – едно за индикатора на силовия резерв, и друго, за да осигури гледка към турбийона. Каишката е от алигаторска кожа, а за финал ще добавим и закопчалката от 18-каратово злато.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Един Коментар

  1. Obaku (Яни)

    Не е нужно да даваш тонове пари за да имаш хубав, стилен часовник. Бих препоръчал марките Exess/Obaku. Друга добра марка е мерцедеса от Азия – GeMAX.

    Поздрави,
    Яни

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове