5 причини да изберем групови тренировки

Обложка

5 причини да изберем групови тренировки

А ти хареса ли тази статия?!?

Днес все повече хора от различни възрасти се обръщат към активния начин на живот, за да се избавят от стреса, да поддържат фигурата си и да бъдат по-здрави. Всичко това е чудесно. Когато обаче още сте начинаещи, един от основните въпроси, който стои пред вас е дали да изберете индивидуални занимания или пък групови тренировки. В тази статия ще ви дадем 5 основателни причини защо да изберете груповите тренировки. Ето и кои са те:

1. Може да отидете с приятел

Една от най-големите спънки, която ни спира да посетим спортната зала, обикновено е мисълта, че трябва да отидем сами. Когато сте начинаещи, а и не само, идеята да посетите непознато за нас място, може да бъде малко плашеща. Затова обикновено повечето хора се отказват. Когато тренировките са групови обаче, винаги може да поканите приятел, който също е ентусиазиран да спортува и поддържа форма. Това ще направи тренировките много по-забавни и приятни, а също така ще запази мотивацията ви за по-дълго.

2. Ще се запознаете с нови хора

Груповите тренировки са чудесно място не само за извайване на хубава фигура, но и за нови социални контакти. В залата ще откриете нови хора, с които ще се забавлявате заедно. С времето това ще ви помогне да изградите ценни приятелства и познанства. Какво по-хубаво от това да се запознаете със свежи и приятни хора, с които да имате общи интереси? Големият бонус е, че няма да имате търпение да посетите следващата тренировка, за да се видите отново с вашите нови приятели.

3. Конкуренция и съревнование

Едно от нещата, които груповите тренировки пораждат е конкуренцията и съревнованието между хората, които ги посещават. Може би ще си кажете, че това е не е нещо положително. Бързаме обаче да ви оборим. Когато хората виждат, че някой се справя по-добре, те се амбицират и мотивират да постигнат неговите резултати и дори ако е възможно – да го надминат. Стига между хората да няма лоши чувства, конкуренцията води до по-голямо развитие и увеличена мотивация. Вие ще се стремите да се усъвършенствате и да подобрите представянето си. Това ще ви помогне да постигнете по-добри крайни резултати и ще ви направи по-уверени в собствените ви способности.

4. Не може да се скатавате

Когато правите индивидуални тренировки, интензивността и продължителността им зависи изцяло от вас. В дните, когато ви налегне мързелът, може и да стигнете до фитнеса, но да не бъдете достатъчно продуктивни и в крайна сметка само да си загубите времето. Когато обаче посещавате групови занимания, те винаги се водят от квалифициран треньор, чиято задача е непрестанно да поддържа темпото и интензивността на тренировката. Освен това те отлично знаят как да мотивират присъстващите в залата. Това значително намалява шанса да се скатавате и да не изпълнявате упражненията. Когато резултатите от вашите усилия дадат видими резултати, определено ще бъдете много по-мотивирани да продължите да спортувате.

5. Имате структуриран план за упражнения

Ако тепърва започвате с тренировките, по всяка вероятност ще ви е трудно сами да прецените какви упражненията да правите, как да ги изпълнявате правилно и по колко серии да правите. Когато обаче посещавате групови занимания, вашият инструктор ще се погрижи да изготви структуриран план с упражнения, като покаже варианти за изпълнение според това какво е нивото на всеки от групата. Ако сте начинаещ, може да правите по-малко повторения, а ако вече сте напреднал – да увеличите нивото на трудност или броя на повторенията. Освен това, вашият инструктор ще се погрижи да разнообразява упражненията, за да не ви омръзнат бързо.

Това бяха 5 причини защо да изберете групови тренировки. Ако вече сте се убедили, че те са подходящ вариант за вас, остава само да намерите правилното място. В MVJ Sport & Dance студио в Студентски град ще откриете богата програма от групови тренировки като – йога, зумба, канго джъпмс и др. Всичките те се водят от квалифицирани инструктори, които ще ви помогнат да се справите по-лесно. Повече информация за курсовете, програмата и треньорите ще откриете на техния сайт: https://mvjsport.com/.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:

PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

5 Коментара

 1. Анаболни Стероиди (Желяз Маринов)

  Какво мислите за анаболните стероиди. Как биха подобрили резултатите ни? Вече има анаболни стероиди, които нямат странични ефекти.

 2. Анаболни Стероиди (Стероиди за жени)

  Не бива да се вземат на шега тези препарати. Винаги само след консултация с доктор или диетолог с опит. Не се доверявайте на фитнес инструкторите, истината е че те не знаят в дълбочина ефектите от тях. Трябва много внимателна да се ползват

 3. Анаболни Стероиди (Анаболи България)

  Анаболите не са лошо нещо само да знаеш как да ги приемаш.

 4. Анаболни Стероиди (Стероиди цена)

  Ефекта за трупане на мускулна маса чрез стероиди са по-бързи за спортистите, а вече ги има и на много ниски цени. Повечето професионални атлети предпочитат да взимат стероиди, за да имат по-добри резултати.

 5. test

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове