Спорт и спортни залози – бокс.

Обложка

Спорт и спортни залози – бокс.

А ти хареса ли тази статия?!?

Всеки от нас , поне веднъж в своя живот е изгледал поне един боксов мач.  И това е така, защото бокса е един от най- динамичните и  емоционални спортове, които държат зрителите в постоянно напрежение от началото до края на двубоя. Този спорт в своята същност представлява вид спорт чрез физически контакт, при който играчите си нанасят удари, с помощта на специални боксови ръкавици, които ги предпазват от сериозни наранявания. Ако не сте фенове на бокса, а на по – разпространените спортове, като футбола, посетете този спортен блог, там можете да намерите информация за спорт и спортни залози

Въпреки самата си специфика и начин на игра,  бокса не е просто една агресивна бойна  клоунада  или дъжд от удари, а игра, която като всички спортове изисква играчите да притежават талант, мисъл, концентрация и най- вече хъс за победа.  Самото състезание се дели на дванадесет рунда, като през времето на самият мач специален рефер следи дали ударите, които си нанасят играчите, са коректни и са според правилата на играта.

Победа за съответен играч се обявява само тогава, когато един от състезателите падне на ринга, повален от съперника си и не може да стане в рамките на десет секунди, които реферът отброява чрез таймер, или по- просто казано, когато има нокаут. В бокса има още един термин за победа и това е техническия нокаут. Това понятие се използва, когато един от играчите не може да продължи играта, заради създадена травма по време на боксовия мач. В много боксови мачове се е случвало след края на определената бройка рундове нито един от играчите да не е повален и да не е с нокаут. В такъв случай след прекратяването на мача, специална комисия от съдии определят победителя, като поставят оценки.

Бокса винаги е бил спорт, който се е радвал на много добър интерес от страна на  българските спортни фенове и те много харесват този спорт. В последните години обаче все повече набира популярност и заема още по обширен диапазон от запалянковци, благодарение на големите успехи на нашия български състезател Кубрат Пулев. Неговите наистина големи победи активизираха българските зрители и този спорт, заедно с още няколко се превърна в повод за гордост, именно заради представителите ни .

Много от хората си мислят , че тази уникална игра е само въпрос на сила, но магията на този спорт се крие в ума и стратегията.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове