Врати от ПВЦ завладяват пазара

А ти хареса ли тази статия?!?

Познатите на всеки съвременен човек ПВЦ входни врати се появяват на пазара сравнително неотдавна, това е разбира се в сравнение с останалите видове входни врати, металните и тези от дървен материал. Никого не учудва, обаче, фактът, че те бързо завладяха сърцата на потребителите, набирайки повече и повече популярност с всеки изминал ден. ПВЦ вратите, разбира се не са само входни врати, другите два типа са, както предполагам сами се досещате, междинни (вътрешно пространствени) и терасни врати. Функционалното им предназначение е заложено в самите им наименования.

Говорейки си за прилики и разлики, бихме могли да споменем, че най-леки са обикновените терасни врати, а най-тежки входните врати. Да, основната разлика е в профила, който се използва за трите вида. Вратите, използвани за междустайни пространства са нещо като среден вариант между терасните и входните врати, не само що се отнася тежестта им, но и ценово, по здравина и максимално допустими размери.

И трите вида ПВЦ врати имат свои особености: Терасните врати, примерно, се отличават с това, че на тях може да се постави прозоречна фурнитура, която осигурява максимално добро прилепяне на самата врата към рамката, прекрасно защитавайки по този начин конкретното помещение от евентуално лошо време.

Основната функция на вратите използвани във вътрешността на нашите домове е да служат като прегради между отделните стаи.

А всички входни врати трябва да са най-малко с една идея по-здрави и по-надеждни от първите два вида. Основната им задача, от край време е, да защитават нашите домове от лошото време, любопитни погледи и от нежелани гости. При изготвянето на престижните входни врати се използват сложни заключващи механизми, осигуряващи плътно прилепване на вратата към рамката по целия и периметър. Механизмите за отваряне на всички ПВЦ входни врати са близки или еднакви с тези на дървените или железните им събратя. Могат да бъдат както въртящи се, отварящи се навътре и на вън, така и събиращи се и плъзгащи се.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

8 Коментара

 1. Apple (Мирослав)

  О, няма нищо чудно. Всички производители търсят да предложат продукти с по-добро качество и на по-добри цени. У нас също съм с пластмасова врата на банята, от тези хармониките. Много е удобна и спястява пространство.

 2. За мен имат единственото предимство – цената и това ,че са влагоустойчиви , не ръждясват спрямо металните и не се раздуват спрямо дървените и са подходящи за помещения с висока влажност

 3. мебели (Никол)

  Да! Именно това им е готиното, че не се раздуват, няма нужда да ги боядисваш – единствено да ги почистваш и изолират добре!

 4. chasovnici (Николай)

  Да ***м и вратите.. вчера се подхлъзнах и и набих един шут на нашата.. и стана ебати дупката, която няма как да се оправи дори и фолио на цялата врата да сложа!
  Сега това удоволстие ще ми стува мин 120лв.. :)

 5. визитки (Васил Димитров)

  Неотдавна сложих на офиса си такава врата. Преди това беше съвсем обикновена. Тази сега изолира шума много повече от предната. Малко повече пари изръсих, но съм доволен за сега.

 6. Диабет (Ивайло Иванов)

  Това пък откъде го реши, че терасните врати са по-леки от входните?

 7. Дограма (Metcor)

  За входна врата никога ама никога от пвц, само алуминий – евтин вариант или термомост – най-доброто. Тежка, провисва, абе много проблеми след това. С това се занимавам и ми е ясно

 8. Дограма (goran)

  Въпрос на личен избор е.ПВЦ вратите стават за бани и мокри помещения.Поради структурата си,намо до се надуват от влагата.Като пари не са никак евтини,просто някаква мода по-скоро.Лично никога не бих заменил една врата от масивна дървесина с една от пвц.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове