Ремонт на метални покриви

А ти хареса ли тази статия?!?

Ремонт на покриви, изградени от метални плоскости, на които плоскости са започнали да се появяват неголеми отверстия се извършва с помощта на кълчища, добре напоени с горещ катран. След като засъхнат, кълчищата се заливат с допълнителен слой битумна (катранена) смес. Съставът на сместа е следният: 6 части катран, керосин – две части, тебешир и торфени трохи – също две части. Ремонт на покриви, по чиито метална повърхност се забелязват съвсем малки повреди, много пъти се прави с миниумна смес, която най-често се състои от две части ленено масло, една част стрит миниум, две части стрити белила и четири части тебешир. Върху сравнително големи пробойни се слагат кръпки от гофрирани покривни плоскости, чиято големина трябва да е с поне 20 см по-голяма от самите проядени места.

Според професионалистите, ремонт на покриви, на чиято повърхност се забелязват повредени места до 20 см се третират непосредствено с кръпки. При значително по-големи повреди се препоръчва да се направи подплънка от парче старо покривно желязо, за да се избегне висване на самата кръпка. Преди да се сложи предварително подготвената кръпка, повърхността на метала около повредения участък се почиства добре с метална четка, след което се намазва с горещ катран. След като мястото изсъхне, върху него се поставя вече покритата с катран кръпка, в зависимост от желанието ви може да поставите и втори слой. Следва външно покриване на цялото място с горещ катран.

При големи повреди, специалистите по ремонт на покриви, препоръчват да се заменят цели метални плоскости.

В случаи, че покривната стомана под боята започне да ръждясва, е най-добре конкретното място да се покрие с епоксидно катранен лак. При това повредените листове се почистват добре. Добри резултати се забелязват ако към катранения лак добавите алуминиева пудра в съотношение едно към четири. Най-добре е това да се прави преди нанасянето на лака. Алуминиевата пудра създава допълнителен и изключително здрав защитен слой. Боядисвайте металните си покриви 3, минимум 2 пъти на няколко години за да увеличите времето през което ще ви служат.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

3 Коментара

  1. Да добавя, че ако ремонта с еотнася з аголям покрив като халета и големи метални конструкции/които са по-отговорни/ е добре да се изпозлва професионална техника. Чрез песъкоструене повърхностите се почистват много добре и след това грунда и боята хващат максимално и заздравяването ще бъде за много по-дълъг период.

  2. СОТ и охрана (Джордж Майкъл)

    Имам нужда от ремонт на моя метален покрив. Някой може ли да ми препоръча някоя надеждна фирма?

  3. Здравей, Джордж, аз бих ти препоръчал, да погледнеш този сайт metal-r.com ако все още имаш нужда от ремонт на покрива.
    Аз лично съм ползвал техните услуги и съм много доволен от резултата и от сериозното отношение, което проявиха към мен. Аз ползвах услугите им за изработка на метални огради и метална врата и останах много доволен. Също така ми дадоха и гаранция на изработката 5 години и вече 3 години ги ползвам и не съм имал оплаквания. С ремонт на метални покриви не знам дали се занимават, но мисля че се занимава, защото видях, че имат страница за изработка на метални козирки и навеси. Айде успех!

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове