Защо жените не обичат ремонтите?

Обложка

Защо жените не обичат ремонтите?

А ти хареса ли тази статия?!?

Повечето жени не обичат ремонтните дейности у дома, особено, когато се отнася до сериозни ремонти. Обикновено причините са еднотипни – всичко се обръща с краката нагоре вкъщи, нещата често излизат от първоначалния план и накрая цялото почистване и подреждане остава само за нежната половинка. Освен това мъжете понякога се надценяват в познанията и възможностите си и се наемат с дейности, които не са им съвсем понятни.

Всъщност това е разказ по истинска история за един злополучен ремонт, който преминава през много трагикомични фази. Целта на ремонта е ясна – да се изкърти подпрозоречното пространство, след като се премахнат прозорците. Мъжът в къщата обаче има амбицията да го направи със свои приятели, които евентуално са виждали как се прави от едни други свои приятели. И така първата фаза с отстраняването на прозорците приключва сравнително леко – с едно счупено стъкло и примъкване на старата дограма до кофите за боклук. Това действие обаче се развива за няколко дни.

Втората фаза започва с ентусиазъм и един огромен чук и някакво странно метално приспособление с остър връх, което бива набивано с големия чук. След 4 часа усилен труд на двама „майстори”, които са гледали как се прави от едни други хора някога, една закуска, три кафета, един брънч по английски и една ракия, са откъртени няколко парчета от подпрозоречното пространство с размери на детска шепа. Но оптимизмът все още се усеща в прашното пространство, въпреки че има леки поражения по ноктите и натъртвания по ръцете, когато чукът не уцели металното приспособление. А то си е наистина някакво странно приспособление, поне от моята женска гледна точка, при това ръждиво.

Следва обяд, още някоя ракия, няколко телефонни разговора с едни други приятели, които са по-големи експерти в областта на кърти, чисти, извозва или поне на кърти само, защото са гледали едно видео в интернет. Значи грешна е стратегията, трябва къртач. С чук не става. Но е минал денят и подпрозоречното пространство си е почти цяло, но с леко нащърбен горен край. Само колкото да се вдигне прах и помещението да заприлича на лунен пейзаж.

Ден втори на къртенето. Основният въпрос е откъде да се вземе къртач. Да се купи е скъпо и не е планирано в семейния бюджет, е моята женска гледна точка. Освен това не е рентабилна покупка, защото по-скоро ще изпиля стената с бръснарско ножче, отколкото да допусна същият „квалифициран” и ентусиазиран екип да ми пили нервите със следващо къртене из къщи. И понеже няма къртач, решавам, че ще се обадим най-после на някоя професионална фирма, която се занимава с кърти, чисти, извозва.

Да, ама не. Мъжката компания решава, че ще наеме къртач от фирма, която отдава под наем строителна техника. Закуска, няколко кафета, няколко телефонни разговора с едни още по-големи „експерти”, дето са наемали нещо, дето приличало на къртач. И инструментът е нает от някаква фирма, която имала офис на другия край на града и така старт на работата към 16 ч. Оказва се обаче, че къртачът не кърти „хубаво”, „криви”, „играе му върхът”, тежък е, уморява бързо. Ама големият чук с металното приспособление плюс тоя къртач ще откърти работата за има-няма 3-4 дена.

Е тука аз вече не издържах. То и без това и наетият къртач нещо се счупи, та и неустойка платихме…Обадих се на фирма, която предлага професионални къртачни услуги в София и така за няколко часа подпрозоречната стена я нямаше, всичкият строителен отпадък беше изнесен и извозен с подходящ транспорт. И не се наложи почти никакво чистене след фирмата. Излезе по-евтино поне два пъти от сметката, която щяхме да платим на пишман майсторите….

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове