Още един проект към портфолиото ми – inArticle.info

Обложка

Още един проект към портфолиото ми – inArticle.info

А ти хареса ли тази статия?!?

След няколко дена къртов труд, вече съм готов с новият ми проект – Директория за статии или казано на Английски език – Article Directory.

По принцип, досега толкова не съм се потил, при правенето на сайт. Обикновено избират набързо една тема, редактирам я малко за нуждите на сайта. Променям част от кода за да оптимизирам добре сайта и готово. В този случай,  обаче се наложи да си поиграя доста повече.

Мързеливото си каза думата, а и да си призная, новата тема по подразбиране на Wordpress 3.0, ми хареса страшно много, а и не е особено трудно да я редактираш и направиш да изглежда както искаш. По-голям проблем се оказа превода на новата версия на Wordpress платформата. Наистина смело твърдя, че си е къртовски труд, като се има предвид, че основното което ми се наложи да преведа, ми отне близо 2-3 дена и то само основните неща, видими единствено за читателите на сайта и гост-авторите, но стига празни приказки извън темата ;) .

Основната цел с която направих тази директория за статии е, че имах нужда именно от това, за да имам контрол и малко по-гъвкаво поле за изява при опитите ми за Link Building стратегиите, на сайтовете ми.

Да си призная, нямам голям опит в тази сфера и ще ми трябват няколко дена докато се ориентирам, кое как да става. Правилата който написах за ползването на сайта, са обикновените които се ползват от подобен род директории, плюс някой мои приумици, но имам странното усещане, че ще се наложи да ги променям с времето и натрупването на опит.

Както и да е. Думите ми едва ли, ще успеят да опишат напълно целите и идеите на сайта, затова ви предлагам да го видите с очите си и да изкажете своето креативно мнение. Естествено, ще се радвам много ако и вие се възползвате от възможността да публикувате някакъв материал.

Имайте предвид, че ако сте решили да публикувате някакви статии, ще се наложи да спазвате някой правила, които най-общо казано са:

 • Статията да е 100% уникална и авторска;
 • Да е не по-къса от 300 думи;
 • Връзките в статията да не надвишават 3 на брой.

Надявам се с времето сайта да се усъвършенства и да се справи успешно с задачата за която е предназначен. Вярвам, че верният път към тази цел сте именно вие читателите и авторите, затова и ще се радвам на вашите мнения и препоръки.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

4 Коментара

 1. Честито! На мен ми е интересно какво се печели от такъв тип сайт, освен уникално съдържание. Според мен в България тези сайтове все оше не са популярни и бизнеса не осъзнава ползата от тях. Според теб по колко статии месечно очакваш да имаш? :)

 2. Еми принципа е много прост и ти го каза. Печели уникално съдържание и трупа тежест сайта, което пък е от полза на сайтовете на авторите :) За статии, не зная по колко статии месечно, ще се пращат, но се надявам поне по статия на ден ;)

 3. Директория за статии (Андрей Димитров)

  Андоне, нещо ми се струва, че твоята директория я няма в серпа. Понеже следя как се ранкват българските директории за статии, забелязах, че твоята се ранква повече от добре. От известно време обаче има доста голямо разместване в серпа. Царевицата падна от 2-ра на 3-та страница, withscope падна от първа на втора, но по-странното е, че твоята не се мярка никъде?

  Да не търпиш някакво наказание?

 4. Благодаря за информацията.

  Вчера всичко беше ок, но явно днес има пак някакво яко разместване в серп-а. Не знам дали имам някакво наказание, но усещам, че ще си проличи. Сайта е в серп-а но е паднал на около 6-та страница. Ще почакам 2-3 дена и ще видим какво може да се направи пак да се качи нагоре :)

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове