Програма за обучение „Аз мога повече“

А ти хареса ли тази статия?!?

От доста време в България тече една страхотна европейска програма, която се казва „Аз мога повече„. Вероятно много от вас са чули за нея, а някой дори вече са се възползвали от предимствата, които предлага тя, а именно безплатно обучение.

Всъщност идеята за програмата е много добра и лично аз съм привърженик на подобен род програми, които имат за цел да образоват обществото и да дадат шанс на хората, които нямат възможност да заделят средства за обучение. Освен това „Аз мога повече“ е добра алтернатива за специализиране в друга сфера и помага на хората, които нямат нужното образование да си го изкарат, така, че да имат по-голям шанс да получат добре заплатена работа.

Доколкото си спомням в миналото имаше подобни алтернативи, но там нещата бяха коренно различни. Отваряха се определени курсове и ако искаш да се възползваш можеш да се запишеш.

При евро програмата „Аз мога повече“, нещата са значително гъвкави, което ме радва много.

Идеята всъщност е, че се отпускат средства за обучение на хора, които отговарят на условията по програмата, след което, ако сте одобрени получавате ваучер с който можете да отидете и да се запишете за какъвто курс искате, като доколкото знам няма ограничение къде точно ще изкарате курса, което ви дава възможност да кандидатствате в Бургас, но ако курса за който желаете да се запишете има само в София, можете да го изкарате там и ваучера ви ще е валиден и самото обучение ще ви е напълно безплатно. Страхотно нали?!?

Едно от нещата, които най-много ми харесват е, че благодарение на тази програма много хора успяха да получат ново по-добро образование и да си намерят работа, а някой пък успяха да разширят знанията си, като се възползват от езиковите курсове.

За финал ще кажа, че наистина се радвам, че с влизането ни в европейският съюз се направиха много неща и държавата ни малко или много успя да се развие в някой насоки. Все още образованието ни ( по мое мнение ) е на доста ниско ниво, но пък подобни инициативи ме карат да смятам, че се работи в тази насока.

Ще се радвам, ако към тази дискусия се включат и други хора, които са изкарали или имат повече информация по темата да драснат по един коментар.

П.С> Всъщност ще се радвам, ако някой е одобрен по „Аз мога повече“ и е изкарал курс по Английски език да сподели къде е карал курс-а и дали е доволен от него, че честно казано планирам да си разширя знанията по Английски език :)

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове