Какво се случи с Google Pagerank?

А ти хареса ли тази статия?!?

През изминалите дни много хора се оплакаха, че сайтовете им са загубили PR и по-точно им показва, че нямат въобще такъв.

По някаква странна случайност това се случи в деня в който беше масово оповестена кончината на един от най-известните и умни хора на света – Стив Джобс. Мир на праха му и най-искрени съболезнования на всички негови роднини и приятели.

Имаше много предположения по въпроса с изчезването на Google Pagerank, като се започне от края на PageRank и се стигне до смяна на API-то на Google ( оказа се именно това ).

Въпросната смяна хвана неподготвени доста голям брой сайтове за проверка на Pagerank на сайтовете, както и голям брой професионален и любителски софтуер в същата насоченост, но важното е, че вече всичко започва да се нормализира и вероятно какъвто и софтуер да ползвате ( аз ползвам PaRaMeter ), вероятно ще се наложи да си го ъпдейтнете или да изтеглите възможно най-новата версия.

Специално за PaRaMeter, вече всичко е ок, но понеже аз не успях да намеря функция за ъпдейт на софтуера, си изтеглих програмата наново и след преинсталацията всичко заработи перфектно.

Надявам се да съм бил полезен на повечето хора, които още не знаят какво се случва с сайтовете им :)

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

14 Коментара

 1. Бижута (Илиян)

  Всичко е добре, когато свършва добре, т.е. пейджранга се възстанови, което е добре.

 2. Озеленяване (Димо Георгиев)

  Не знам какво точно се случи, но като се върна някой хора бяха адски порязани на следвашия (за мен негативен) PR ъпдейт! А като гледам ти поже само да се хвалиш! Поздравления!

  П.С.: Вземи драсни някой ред, че всеки ден съкам в блога и започнах да се разочаровам като не откривам нищо ново! Знам, че нямаш никакво време… знам! ;)

  П.С.2.: Качи някой снимка на бебока! :P

 3. @Димич, вярно е – доволен съм, понеже не съм порязан много много. Само директорията ми за статии беше порязана с една единица надолу, но вярвам, че на следващият ще е пак нагоре.

  Относно писането на нови статии ще драсна някой ред, но имам доста работа, а и подготвям пускането на 3 сайта. Единият от които е за бебока :) Затова и не пускам много много снимки ( нека там съдържанието е уникално ;) ).

  Другият проект вярвам ще е интересен за всички блогъри и ще го оповестя веднага щом ми остане време да драсна няколко статии :)

  Третият е на родителска тема ;)

 4. Сайтове (Николай)

  Да не би хората да са имали фалшив пейдж ранк (fake Page Rank) защото на моите сайтове не ми се е случвало такова нещо

 5. Клюки (Стоян Марков)

  Тъй като ползвам Мозила и добавката SearchStatus, първата ми работа бе да потърся ъпдейт, защото си мислех, че е от нея. Като се има предвид, че Мозилата през месец сменят версиите и постоянно има несъвместимост с добавките. После и на мен ми мина през главата, че е заради Стив Джобс, но след като се оправи, повече не се заинтересувах защо „липсваше“ пр-а.

 6. имоти

  А толкова хора изпаднаха в паника, че вече нямало да има мерило за SEO-то.

 7. Аз си ползвам Google toolbar-а и не ми е правил никакъв проблем.

 8. Часовници (Емил)

  Аз лиично съм много доволен от последния ъпдейт, дано следващия път да не ме свалят. Доста са ми завишили ранговете, поне според мен де :) )

 9. Убеден съм, че следващия ъпдейт ще е гаден. :)

 10. Бюра (Петър)

  Много полезен сайт за проверки е http://www.viewdns.info/. Наскоро ми го казаха и съм много доволен.

 11. лаптопи (Деси)

  Тази програмка, я научих точно от теб преди около 3-4 месеца.Има и малки недостатъци, но като за безплатен софтуер възможностите и надхвърлят очакванията ми.Относно ъпдейта говореше се, че ще е до края на януари 2012, но може да се окажае, че са просто слухове.

 12. @Деси, сподели какви са недостатъците, че аз от както я ползвал съм нямал проблеми с нея и съм много доволен.

  За ъпдейт да ти кажа всичко се основава на слухове, щото реално няма конкретни дати, а по-скоро всичко се случва по усмотрение на началствата :) или ако случайно Мат Кътс се спъне и натисне големият бутон, без да иска :)

 13. Парфюми (Стоян)

  Последния ъпдейт на ранка поне мен лично много ме зарадва ;)

 14. Врати Пловдив (Кубрат Чакъров)

  Винаги ще има промени по PR

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове