Feedback.bg стартира!

Обложка

Feedback.bg стартира!

А ти хареса ли тази статия?!?

Честно казано, скоро не съм писал какво ново се случва около мен, но днес имам повод да се похваля с един от новите ми съвместни проекти с RingmediaFeedback.bg

Накратко, това е форум в който с ваша помощ ще се опитаме да си помогнем взаимно, като споделяме мнението си за стоки, магазини и услуги. Идеята като цяло е всеки да сподели дали е доволен от закупена стока или услуга. Дали е доволен от обслужването на даден магазин и т.н.

Вярвам, че през жизненият си живот сте си купували поне една стока и съответно сте си изградили мнение за магазина от който сте пазарували. Оценили сте качеството на стоката и съответно си правите сметка дали втори път ще пазарувате от този магазин.

През последните години онлайн търговията се разви значително и докато преди години пазарувахме само от магазини в града или близки до нашето населено място магазини, то днес имаме възможност да пазаруваме и онлайн. С това обаче нараства и рискът да бъдем излъгани или да получим некачествена стока и тук идва и ползата от нашият форум и общността в която ще се превърне той.

Много често ми се е налагало преди покупка да проуча какви алтернативи имам на продукта който търся и съответно къде бих могъл да купя нещо качествено на по-ниска цена, но в повечето случаи ми се е налагало да обиколя поне 10 сайта/блога/форуми в които да прочета мнението на хората за въпросната стока, което всъщност ни мотивира да създадем този форум – липсата на тематичен форум.

Наистина има страшно изобилие от сайтове на тема пазаруване, но в повечето случаи липсва комуникацията между потребителите и от там виждаме само гледната точка на автора и възниква въпроса – „Ами ако е платена рекламна публикация?“. Естествено гаранции няма и именно поради тази причина търсим и други източници, които най-често са форумите, но оказва се точно форум на тази тематика не открих. Да има доста развити и големи форуми с специален раздел, но неудобството там е, че всичко е сгъчкано в един раздел и вероятността да попаднем точно на това, което търсим е доста малка.

Именно тези причини ни карат да смятаме, че този проект има успех у нас и би бил полезен на Интернет потребители, на които им предстои покупка.

Надявам се да съм успял да ви убедя, че този проект би бил полезен за вас и съответно с тази публикация се опитвам да ви агитирам да станете част от нашето общество и да си помагаме взаимно.

Естествено бих се радвал на вашите коментари под формата на препоръки и критики, като вярвам, че именно те ще ни помогнат да създадем един по-добър продукт за вас.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

16 Коментара

 1. Браво , интересна идея поздрави и успех в начинанието !

 2. Котли на пелети (Димитър)

  Българското интернет пространство определено имаше нужда от такъв форум! Аз лично много съм си патил от сайтовете за групово пазаруване, ще се възползвам от форума да изкажа моето възмущение от ПСЕВДО бизнесмени, търговци и т.н и т.н

 3. Картинг (Иван Емилов)

  Честито! Много добра идея и дано да има успехи занапред!

 4. Озеленяване (Димо Георгиев)

  Поздравления и от мен, Доки! :)

  Аз вече съм член на форума и възнамерявам за напред редовно да го посещавам, тъй като ако се развие добре този проект може да носи наистина полезна информация както за настоящи промоции и намаления, така и за качеството на обслужването, а защо не и как да постъпим ако са ни измамили…

  Успех на проекта и на авторите!

 5. онлайн магазин (Нанко Нанев)

  Ами то пак може да се пускат теми от собственици. Всеки може да си направи регистрация да си публикува каквото иска. Защо не го направи да има възможност хората да дават рейтинг и да има усредени стойности. Другото предимство е, че така много лесно ще се види какво е мнението на масата. Ако имаш тема с 50 страници в нея как хората си обясняват кой прав, кой крив никой няма да го прочете (поне аз не бих). Иначе няма лошо от такъв форум, просто ми стана интересно, че е чак .бг

 6. @Нанко, дълго мислих върху това което си споменал, но в край на сметка реших, че по-добрият вариант е форума. Не само защото лесно човек може да се регистрира и да сподели своето мнение, но и защото, именно въпросните магазини могат да напишат своята гледна точка по даден проблем с което да се оправдаят или да се закопаят още повече.

  Вярваш или не всяка една поръчка е различна. При един може да има един проблем, при друг друг проблем. Възможно е ако става дума за офлайн магазин, обслужването в даден град да е на едно ниво, а в друг да е на съвсем различно. Именно затова избрахме форум за пларформа. Защото всеки може да се регистрира и с няколко реда да сподели мнението си за фирмата.

  Относно манипулациите, на мнението… предполагам, че като собственик на сайт си наясно, че няма ефикасен метод за борба с монипулацията, но ние като администратори имаме няколко метода, чрез които можем да проследим до каква степен потребителите са реални хора или платени PR агенти на въпросната фирма и ти тавам гаранция, че при злоупотреба въпросните хора ще бъдат изгонени от форума и съответно ще им бъдат изтрити всички мнения в форума, което ще предпази хората до известна степен.

  Естествено взимам под внимание мнението ти и ще помислим и как да подобрим възможностите на този форум.

  Искрено ти благодаря за обективното мнение,
  Андон Иванов

 7. Нанко Нанев

  @Андон, да, добре си го измислил. :) Наистина форума е по-доброто решение. Ще се присъединя и ще се радвам проекта да се развие.

 8. @Нанко, спор няма, че сигурно има и пропуски, но с ваша помощ ще развием проекта. В началото е трудно и като гледам, хората трудно се престрашават да пишат, но вероятната причина е, че все още има малко теми и регистрирани хора. Факт е, че повече хора са се абонирали за страницата ни в Facebook, а малко от тях са се регистрирали, но ще се постараем да предразположим хората и да споделят опита си при пазаруване на стоки или услуги от всякакъв вид магазини :)

 9. Харесва ми дизайна на форума – изчистен и стилен.

  Относно ПР-а и на мен ми е любопитно как ще се справите с рекламните мнения. Според мен е невъзможно, тъй като кадърните агенти ще пишат точно както обикновените потребители.

  Що се отнася до аудиторията, вероятно сте наясно, но все пак бих ви насочил към бг мама. Там е пълно с оплаквания към магазини, продукти и какво ли още не. На жените им е присъщо да пазаруват често и да се жалват една на друга ако са били ощетени по някакъв начин. Така че бг мама и подобните места са идеални за привличане на потребители.

  Успех с проекта!

 10. Дограма София (Стойчо Добрев)

  Проекта е обещаващ и освен с хубавото си име е и доста опростен.

  Ще се регистрирам и ще се опитам да помогна за каузата. Дано повече хора да го направят и да имаме един свеж източник на информация за продуктите, които се предлагат в Интернет.

  Пожелавам ви успех!!!

 11. онлайн търгове (Анатолий Симоенов)

  Поздравявам те за идеята. Преди време и аз исках да направя подобно нещо и го закрепих за аукциона. Но така и не го пуснах, не ми останаха сили и време. Това ще е много ценно помагало, ако се развие. Мое мнение е, че е много по-добре да е форум отколкото блог или друг подобен вариант.
  Според мен във форума си личи кога е поръчана тема и кога е реална. Какво като си поръчаш да ти пуснат тема за реклама, като в нея 20 човека ще напишат мнение, че не ставаш за нищо?!
  Поздравявам ви и ще участвам в проекта.

 12. хемороиди.com (Калин Стоянов)

  Доколкото съм наясно с българското интернет общество в този форум ще има страшно много хейт ;) Просто не знам как ще ти стигат силите да го модерираш.

 13. Както по-рано споменах, дори големи компании не са измислили ефективна борба с рекламни мнения и статии, но все пак ще се постараем да се борим с това, чрез ръчна модерация.

  Естествено, това едва ли ще помогне при всички случаи и именно затова желаем да се включат повече хора.

  Едва ли, едно рекламно мнение ще помогне на фирма, която не предлага качествени продукти или услуги, ако 10 човека се оплачат в тях. Така, че до известна степен за борбата с подобни неща, ще разчитаме и на вас като потребители :)

  Вие най-добре ще покажете дали продукта си заслужава и сте доволни от него или съответно не, като по този начин лесно ще се разпознават ПР агентите на въпросна компания, хейт или други гадини, целящи да заблудят нас потребителите.

  Относно аудиторията, съм съгласен, че БГ-Мамма имат такъв раздел и честно да си кажа е доста добър и ефективен, но в никакъв случай не ги приемаме като конкуренция или цел да им откраднем аудиторията. Всеки форум се развива индивидуално и когато го създаваш за някаква добра кауза, по-скоро би се съюзил с хора имащи за цел същото нещо. Напротив – БГ-Мама е още един полезен ресурс. Потребителите му са безпристрастни и наистина дават полезни съвети. Именно това е нашата цел. Не да бъдем конкуренти, а по-скоро да развием една идея, която би могла да бъде полезна на всички нас.

 14. Незнам на каква платформа е но все ще има някой инструмент като Akismet, който да може да се вгради в системата.

 15. рокли.org (Жоро)

  Добра идея. Винаги е полезно да видиш оценките на хората. Наистина, забелязал съм, че по-големият процент е на хората, които не са доволни, тъй като мотивацията при тях е по-голяма. Доволният човек си е просто доволен и няма да седне да пише хвалебствия.

 16. Чудесна идея, наистина адмирирам усилията ви и се надявам, че ще успеете да реализирате този проект.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове