LED улично осветление

Обложка

LED улично осветление

А ти хареса ли тази статия?!?

LED осветлението е една от най-добрите технологии в историята на осветителните тела. Това е невероятен прогрес в осветителната индустрия, която завзема все по-голям дял на осветление в световен мащаб. Светодиодните източници на светлина предлагат страхотна възможност за подобряване на осветлението в дома или работното място. Светодиодното осветление е най-доброто, защото консумира възможно най-малко енергия, крушките му издържат много повече от всички други такива и не се нуждае от толкова честа и скъпа поддръжка. Не случайно този метод на осветление започна все по-често да се използва и за улично осветление. Уличното LED осветление предлага невероятни възможности за всеки град или село, в което бива поставено.

Характерното при LED улично осветление е мощността на светлината и разпределението и ъгълът, под който пада светлината. Така с минимално използване на електроенергия се обхваща по-голям периметър за осветяване. Много общини го използват като ефективен начин не само за осветление, но и за подчертаване на своите забележителности. При проектирането на LED улично осветление, проектантите се съобразяват с основното, а то е – колко вата енергия са нужни за осветяване на един квадратен метър площ. Важни и са много други показатели като надлъжна равномерност на улиците и други за достигане до спецификацията за поставяне на LED улично осветление.

Специфика на уличните светодиодни тела

Един от най-новите модели LED улично осветление се нарича Вега – 1, който залага на висока енергийна ефективност и намаляване стойността на LED тялото. Всичко трябва да бъде практично и достатъчно качествено, за да може този модел да се наложи и да се използва навсякъде, където уличното осветление се замени с LED такова. То трябва да отговаря на стандартите на Европейския съюз за качество и да издържа при всякакви атмосферни влияния.

Моделът Вега – 1 притежава стилен дизайн, качествена изработка и висока ефективност на осветление с намален разход на електроенергия. LED осветителни тела могат да бъдат перфектни не само като осветление, но и като декорация в комбинация с красиви фенери, от които излизат различни светлини записани с програми, контролирани от димери.

LED улично осветление работи с крушки, които варират с мощност от 20 до 150 W. Корпусът на осветителните тела е изцяло направен от алуминий за да може да издържа при различни атмосферни изменения. Скрепителните елементи издържат до 20 години, защото са направени от неръждаема стомана. За тези неща е помислено предварително, след като LED осветлението е тествано при различни условия. Светодиодните осветителни тела работят при електрическо напрежение от 230 V. Така няма нужда от допълнителни драйвери, които могат да създадат проблеми и чести прекъсвания. Отделно те изискват допълнителна поддръжка, която при светодиодното улично осветление не е нужно.

Русе е един от българските градове, който има представителни фирми за производство на светодиодни осветителни тела. Градът е един от първите в България, който използва LED улично осветление за подчертаване на своите забележителности. Такова светодиодни осветление може да видите край сградата на операта, където са поставени LED луни във вградени водни мини гейзери. Цяла пътека от вградени светодиодни луни осветява площада, където се намира „Паметникът на свободата“. Така много други градове могат да използват този ефективен метод за улично осветление.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Един Коментар

  1. Климатици Дайкин (Богдан Гергов)

    Лед осветлението е бъдещето, но за съжаление първоначалната инвестиция е скъпа, закупуването им, лично аз в къщи 50% от осветлениет оми е с ЛЕД, но в моя град (Стара Загора) ще минат доста години докато кмета направи инвестиция да подмени уличното осветление с ЛЕД – иначе аз съм ЗА да се подмени.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове