LED фенери

Обложка

LED фенери

А ти хареса ли тази статия?!?

LED осветителните тела са за предпочитане пред стандартните такива. Едно от най-често използваните осветителни тела е фенерът. Той е първи помощник на човека в много работни и ежедневни процеси. Светодиодните фенери, обаче са най-добрите в своя клас. Те са стилни, с различен размер и форма, и най-вече мощни какъвто трябва да е всеки един фенер. Едни от най-добрите LED фенери са тези с CREE технология. Те се характеризират с изключителна енергийна ефективност за разлика от много други модели, интезивна бяла светлина, фокус в центъра на светлината и дълъг живот на светодиодите. Този модел светодиодни фенери използва микрочип, който излъчва концентрирана ярка бяла светлина. По този начин тази технология измества дори стандартните светодиодни фенери. Тайната на технологията се крие в начина и на работа.

Технологията на CREE работи така, че да съсредоточава по-добре светлината. Какво означава това? При стандартните LED фенери светлината попада в диапазон от 180 градуса, докато при технологията на CREE тя се фокусира в 90 градуса целенасочено и не се разпръсква. Няма ненужни отклонения и загуба на светлина. Така всеки един краен потребител предпочита този модел светодиодни фенери, защото те са по-качествени и по-удобни за употреба от останалит модели LED фенери.

Невероятното при LED фенерите е, че те издържат до 100 000 часа употреба. Това е много дълъг експлоатационен период. Всеки човек може да се наслаждава на своя LED фенер в рамките на няколко години без да му се налага да го сменя. Фенерите с обикновени крушки издържат едва 1 000 часа, а обикновените светодиоди до 10 000. Може сами да направите разликата. Тя е огромна в полза на LED фенерите с CREE технология. Така се повишава не само използването, но и ефективността на фенера. Консумацията на енергия не оказва влияние на мощността, с която фенерът осветява.

Показателите, които възприема човешкото око като светлинна яркост се измерват в лумени. Колкото повече лумени има един фенер, толкова повече и по-ярка светлина излъчва той. Дори фенери с по-малко лумени могат да светят по-добре от такива с по-голяма стойност, поради концентрацията на светлината, която технологии като CREE притежава.

Основни предимства на CREE технологията пред останалите

  • По-голяма яркост – яркостта при този тип LED фенери е много по-голяма отколкото при стандартните диоди или тези, които използват обикновена крушка;
  • Качество на светлинния ефект – качеството на светлинния ефект е от голямо значение. Тези използващи CREE технология имат много по-голяма концентрираност на светлинния ефект, отколкото при стандартните модели LED фенери;
  • По-дълъг работен живот – LED фенерите използващи CREE технология имат много по-голям експлоатационен живот. В сравнение с обикновените светодиоди той е 10 пъти по-голям, а в сравнение с фенерите използващи крушки 100 пъти;
  • Ниска консумация на енергия – енергията, която бива консумирана от LED фенерите ползващи CREE технология е много по-малка от тази на стандартните фенери;

Ниска топлинна енергия – ниската топлинна енергия е от високо значение. При фенерите използващи обикновени крушки има опасност от запалване на близки предмети, дори след като бъде изключен. При тези използващи светодиоди това няма как да се случи, защото те не вдигат прекалено голяма температура и имат специална защита от прегряване.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове