LED контролери

Обложка

LED контролери

А ти хареса ли тази статия?!?

LED продуктите предоставят много приятна светодиодна светлина във всяко едно помещение, където бъдат поставени. Всеки човек може да избира между крушки, ленти, пури и други LED елементи, които се поставят лесно и безпроблемно. Технологията допринася за желан уют във всеки дом, магазин, ресторант или хотел. Всичко това е така, благодарение на възможността за управление и контрол на LED осветлението в мястото, където е поставено с помощта на LED контролери. Контролерите и димерите са тези, които се грижат за правилното разпределение на светлина в помещението според нуждите на притежаля. Управлението на LED осветлението може да е свързано с RGB пълноцветно или обиковено едноцветно LED осветление. Разнообразните програми, които контролерите предлагат са много и в зависимост от вашите нужди и желания. Имате възможност да промените програмата, така както Вие желаете. Консултирайте се със специалист кой точно контролер или димер е за вас. Огромното разнообразие, което LED системите предлагат ще Ви разтърси. LED осветлението е бъдещето на този род технологии, именно поради голямото си разнообразие и възможности за различен тип осветление.

Контролери, усилватели и димери

Най-разпространените сред всички са RGB LED контролери. Те са предназначени за управление на пълноцветни LED продукти, многоцветни или едноцветни LED модели и системи. Връзката за работа става след включването на LED системата или модула към захранващ блок, който осигурява 12-24 V електрическо напрежение. Свързването става между проводниците на осветлението и изходът на контролера за управление. Проводниците са четири на брой, като един от тях е общ, а другите са свързани с трите вида цветове – червен, син и зелен. Ако осветлението не светне при свързване, то търсете проблема при общия проводник. В над 50% от случаите грешката е някъде при него. При размяна на цветовете по време на включено осветление, означава, че някои от проводниците са с разменение гнезда и трябва да ги напаснете, така че да станат нещата точни както са зададени по инструкция. Също така свържете правилно захранващият блок към контролера с правилната полярност. Положителните входове в червено, а отрицателните в черно при всяка една ситуация. Дори да сгрешите не е фатално, защото захранващите блокове имат защита, но все пак осветлението няма да заработи.

Усилвателите са устройства, които помагат в случаите на управление при много по-мощна система за LED осветление. Те действат заедно с контролерите по време на управлението на отделните светодиоди. За всеки допълнителен осветлителен блок е нужен по един усилвател. Добре е, когато се избират усилватели те да са в комплект с контролери. Така ще знаете, че са съвместими и могат да работят безпроблемно заедно при конкретната система за LED осветление. В най-общите системи се срещат контролер, усилвател и два захранващи блока, но броят им може да бъде увеличен. За всеки захранващ блок ще е нужен усилвател.

Димерите са устройства, които работят с постоянно или филтрирано напрежение между 12-24 V. Те са предназначени за всякакви светодиодни системи. Не бива да се използват за други предназначения, защото това ще подложи на риск не само електрическата система, но и самите вас. Комбинацията на димерите не трябва да надвишава един захранващ блок с максимална мощност до 100 W. При по-голяма мощност се използват просто усилватели.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове