Инвестирайте в по-добър сън – меки средна твърдост или твърди матраци

Обложка

Инвестирайте в по-добър сън – меки средна твърдост или твърди матраци

А ти хареса ли тази статия?!?

Когато настъпи момента за нов матрак, един от съществените и важни въпроси, които ще се запитате е „Кое е най-добре за вас – мек, средна твърдост или твърд матрак?“ В повечето случаи хората се придържат към това, което са си били купили преди или на това, на което човека, с когото спят се радва, без да им дойде на ум да се запитат дали твърд и , меки или средна твърдост матраци ще са най-подходящи за собствения им сън.

Какво ви носи точния матрак

Правилният матрак трябва да поддържа и подкрепя основно най-здравословна поза, която поддържа гръбначния стълб в правилна позиция и не прекъсва съня ви при въртене нощем. Ако успеете да се сдобиете с препоръчваните осем часа сън всяка една нощ, вие прекарвате около една трета от живота си върху вашите матраци удома и това е основната причина за голямото влияние върху цялостното ви състояние. Удобните матраци и подматрачни рамки не само ще ви помогнат да се събудите в топ настроение и кондиция, супер отпочинали и свежи, но те са своеобразна инвестиция в качествто на вашето здравословно състояние. С много голям набор от опции и варианти, налични на пазара за продукти за сън, е добре да се информирате и подготвите предварително, за да можете да вземете най-доброто възможно решение за вас относно твърдостта на вашите нови матраци и вида на подматрачните рамки.

Без значение дали харесвате повече твърд или мек матрак, намирането на точния такъв, който съответства най-добре на позата ви за сън и вашите нужди е от най-голямо значение. Точния матрак за вас ще поддържа гръбначния ви стълб в перфектната позиция и ще се нагласи спрямо спецификите именно на вашето тяло, за да премахне наличното напрежение в мускулите и ставите. С най-подходящата за вас поза за сън имате възможността да намалите максимално наличните болки в гърба и тялото, както и главоболието и некачествения сън.

Фактори при избора на твърдостта на матраците

  • Кой ще спи на тези матраци — Когато взимате решение дали ви е нужен твърд, средна твърдост или мек матрак за вашата спалня, добре е да имате предвид габаритите на тялото на всеки човек, позицията за сън и комфорта. Ако единият от вас харесва твърд матрак, а другият – мек матрак, то на пазара се предлага богато разнообразие от доказали се марки матраци с отделни слоеве на комфорт и опора в двете половини. Може и да опитате със специални подматрачни рамки за спалня, които се състоят от два отделни модула, които могат да се регулират независимо един от друг.
  • Вашето тегло и размери – Спрямо теглото и размерите на хората се определя и комфорта, от който имат нужда при избора на основни или топ матраци, както и подматрачните рамки. В общи линии по-тежките хора харесват повече плоски повърхности за сън и като цяло по-твърдо усещане на матрака.
  • Медицински матраци според нуждите ви — Ако изпитвате хронични болки в кръста и гръбначния стълб, ако се будите често с леки до умерени болки, то твърдият матрак ще ви гарантира, че главата, врата и тялото ви са позиционирани оптимално, което ще ви помогне да намалите тези симптоми и ще ви осигури по-качествен сън.

В търсене на перфектния матрак

<Намирането на подходящият именно за вас матрак е нещо много специфично и лично. Ако разберете с течение на обстоятелсвата когато сте в командировка или на почивка в някой хотел, че именно тогава спите много по-добре, то това означава, че сегашните ви матраци и подматрачни рамки изобщо не отговарят на вашите нужди. Възможно е вашите матраци да са вече прекалено стари и деформирани и да са изживяли живота си, тъй като стечение на времето вътрешността и слоевете от пяна или пружини могат да се деформират и да задържат влага, да няма достатъчно циркулация на въздуха, което да ви пречи да имате реално съня, който искате и заслужавате. С напредването на възрастта, вашето тялото има нужда от по-стабилна подкрепа и матраците, които си избирате трябва да се променят заедно с него. Може да установите, че вече имате нужда от значително по-твърд матрак, с екстра пружини, по-дебели слоеве от пяна и допълнителна опора на облегалката на леглото.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове