Ефективен подход при покупка на имот с ипотека: Огледите или кандидатстването за кредит са първата стъпка към успеха

Обложка

Ефективен подход при покупка на имот с ипотека: Огледите или кандидатстването за кредит са първата стъпка към успеха

А ти хареса ли тази статия?!?

Придобиването на жилище е цялостен процес, който включва различни етапи и нито един от тях не бива да бъде подценяван

Когато вариантът за покупка на имот е свързан с кандидатстване за ипотечен кредит, потребителите обикновено се чувстват недостатъчно подготвени, за да структурират стъпките си към ефективния резултат. Да откриеш жилището, за което мечтаеш, може да е емблематичен момент в живота, но паралелно с емоциите трябва да заложите и на рационален подход.

Обмислете внимателно намеренията си, а след това опишете и степенувайте етапите, през които е необходимо да преминете.

При всички случаи първата Ви задача е да получите предварително одобрение за ипотечен кредит.

За повечето бъдещи купувачи целта е фокусирана основно върху подходящата сграда, район и площ на имота, но на практика трябва да се запознаете с условията на банките, изискванията за конкретни документи, опциите ви за бюджет, сроковете, в които ще постъпят отговорите и сумите.

Не прибързвайте с подписването на предварителен договор с агенция за покупка на жилище и превеждане на капаро, ако все още нямате потвърждение за предварително одобрение за кредит. Възможността това да се случи онлайн на Crediport.bg и да реагирате бързо е изключително предимство днес. Не пропускайте тази стъпка.

Дали отговаряте на условията за отпускане на ипотечен кредит е ключов въпрос, който ще бъде щателно изследван от финансовата институция.

Сред изискванията са да сте пълнолетни, да работите на постоянен трудов договор и да не сте в изпитателен срок, да имате редовно платени социални и здравни осигуровки, да разполагате с доход, достатъчен за месечните Ви задължения, съответно и за вноската по кредита.

Чистата кредитна история е от съществено значение, което лесно може да бъде проверено в рамките на няколко минути.

Препоръчително и самите Вие да имате определена финансова рамка, в която предвиждате да се впишете.

Сумирайте месечните си приходи, а също и на партньора си, ако имотът ще бъде закупен със съвместни усилия. Сега извадете от тях фиксираните си месечни разходи за сметки, гориво, поддръжка на автомобила, погасяване на заем и всяко актуално периодично плащане.

Има и разходи, които не изискват намесата Ви всеки месец, но все пак са належащи – средства за здравето, почивки, подаръци за близки. Направете груба сметка и за тях, а след това ги изчислете на месечна база. Когато теглите чертата, ще Ви бъде много по-ясно какъв трябва да е размерът на вноската за погасяване на ипотечния кредит, за да не Ви е в тежест и да сте спокойни след покупката на имота.

На следващия етап ще Ви бъде изискано да представите нотариален акт на имота, данъчна оценка, удостоверение за липса на тежести, скица и т.н. Разбира се, ако сте ангажирали посредници за целта, това значително ще облекчи действията Ви.

Вероятността да се наложи да изчакате повече от месец за сключване на предварителен договор с банката е реална, но всичко зависи от моментната ситуация и други детайли, за които ще бъдете надлежно информирани.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове