Знае ли българинът какво е Vintage мода?

Обложка

Знае ли българинът какво е Vintage мода?

А ти хареса ли тази статия?!?

90-те години Джулия Робъртс и Рене Зелуегър започват да носят дрехи, обувки и аксесоари, правени през отминали епохи. Така се заражда тази мода. Думата Vintage идва от физиката и означава, че всяко действие има равно по сила и обратно по посока противодействие. Семантиката на думата „винтидж“ е от винарството и означава добра реколта. Взима се най-ценното от миналото и се съхранява в настоящето.

Тази мода все още не е популярна у нас. За това говори фактът, че все още нямаме такива магазини, както на Запад. В Европа съществуват магазини, чиито имена подсказват, че вътре може да намерите дрехи, обувки, мебели, които са произведени в периода между 20-те и 80-те години на миналия век. В този период дрехите, обувките, аксесоарите и мебелите са се носили от много хора. Първо те са се предавали като наследство в семейството, а след това и от по-широк кръг, тъй като са били много скъпи. Поради тази причина са се правили универсално, за да се носят от повече хора. Били са с много високо качество и изцяло от естествени материали, понеже изкуствените все още не са били открити или не са били така популярни. Те обикновено са шити и правени ръчно, по поръчка и са употребявани. Съществуват и такива, които не са използвани и все още са с етикети. Те се наричат Deadstock. Дрехите, които се произвеждат в момента, за да приличат на такива са Repro, което идва от Reproduction. са съвременни свръх технологични продукти – дрехи, обувки, очила, дамски чанти, папионки, тиранти , вратовръзки, шапки или бижута. Тези продукти са постмодерни и много популярни в Англия.

Те се правят по поръчка, а ако са произведени в завод, бройките са лимитирани. У нас, тъй като все още този стил не е популярен няма нито последователи, нито ценители, които.

Вижте повече на : http://kapere.com/blog/

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Един Коментар

  1. Винтидж мода в България има, както и последователи, но единственото място за откриване на подходящи дрехи и аксесоари остават магазините втора употреба. :)

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове