Модата и мъжете на средна възраст

Обложка

Модата и мъжете на средна възраст

А ти хареса ли тази статия?!?

Размитата граница между половете и ролите на мъжете и жените се отразява навсякъде – изкуството, културата, модата. На никой не му прави впечатление, когато младо момче е с унисекс, екстравагантни обувки, печелещи повече любопитство и внимание от който и да е капризен, шокиращ, дамски модел. Не така стоят нещата обаче, когато мъж след 40г. е заложил на странен и неестествен младежки модел. Замислете се на какво се дължи истината за това трагикомично недоразумение. В „Сексът и градът“ Саманта бе загубила оргазма си, то после го намери и заживяха заедно щастливи като в приказките. Така и този мъж, може да го е загубил и тези обувки, костюмът, прическата, са начин да го потърсят. А либидото е загубено и е започнала кризата на средната възраст. Този човек е в андропауза, започва да изкофява и да става за смях, а на кого е нужна цялата бутафория? Съществуват различни начини, по които мъжете се опитват да избягат от реалността и могат само да ни накарат да занемеем пред фактите.

Мрънкащия чичко, който се изнервя от най-дребното нещо. Той обича да чете морал и провокира чувство на излишен багаж. Той е раздразнителен, подозрителен, мнителен, лицемерен и негативен. Той е сърдит на спящото си либидо и сам се отидентифицира от него.

Вторият начин за справяне с кризата е мъжът да се прави на тийнейджър. Кичозният паун е убийствено съчетание от безсрамно скъп костюм с ръчно бродирана марка, риза с тигров принт, ланец с бяло злато, жълто злато и платина, удължени и скосени официални обувки в цвят „уиски“. Той се вманиячава по това, че външния вид може да заблуди ученичките да се разтичат след него. Той залага на метро-сексуалност и се заблуждава, че прилича на Антонио Бандерас и Дейвид Бейкъм.

Мъжът, каращ втори пубертет се държи като заподозрян в сексуална немощ. Осъзнавайки, че цялата солидност, връзки и обезпеченост не са достатъчни, за да върнат времето той се отдава на показност, демонстративност и афиширане. Обгражда се с млади мутреси и ги тунингова със солариум, силикон и перхидрол. Кара ултраскъпа кола, която е склонен временно да подарява на поредната си любовница, вземайки я от предишната, която го зарязва, заради истински мъж.

А е хубаво човек да може и да остарява. Първите бръчици около очите и първите бели коси могат да се погледнат и от друг ъгъл. Те също имат своите достойнства, запечатили са силни спомени, въпреки популярният сериал и цялата митология около него. Ако физическото остаряване не срине мъжа физически, той може да остарее с достойнство и да бъде пълноценен баща, съпруг или дядо.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

4 Коментара

  1. Андоне html и css нямат нищо общо с програмиране и програмни езици :D

  2. ivan, позволи ми да не съм много съгласен с теб. Да HTML го определят като markup language и мога донякъде да се съглася, че не е точно програмен език, но CSS си е според повечето дефиниции, които описват що е то програмен език. Всъщност според някой от дефинициите и HTML може да се определи като такъв.

    Между другото, как реши точно под тази статия да коментираш и то по коренно различна тема. Признавам си много се изкуших да ти изтрия целият коментар, а не само частта с спама, но този път ти премахнах само връзката. За в бъдеще, ако желаеш да коментираш и да си поставиш връзката в коментара, поне пиши в тематична тема и си заслужи връзката.

    Може би е добре да отбележа, че по принцип подобен спам го третирам по малко по-различен начин и го маркирам като спам пред Akismet филтъра, което е изцяло в твоя вреда. Съветвам те, ако това ти е линкбилдинг стратегията, да я преосмислиш изцяло, понеже нито аз ценя подобен род коментари с единствената цел да си набавиш добра връзка, нито пък някой от колегите блогъри, ще се зарадва на толкова очевадни действия от твоя страна.

    Това което съм написал по-горе всъщност се отнася за всеки, който има желанието да се включи в дискусия към дадена тема. Коментари от 1 ред, които нямат връзка с темата и очевадно са с рекламна цел, биват маркирани като спам в повечето случаи, така, че хора, ако искате наистина връзката, просто си я заслужете, най-малкото с смислен коментар по темата.

  3. Човек е на толкова на колкото се чувства, за това трябва да сме в крак с мода дори и на 60 години!

  4. Хубава статия, но очаквах повече снимки.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове