За важността на добрата кредитна история

Обложка

За важността на добрата кредитна история

А ти хареса ли тази статия?!?

В мига, в който изтеглите първия си бърз онлайн заем или първия потребителски кредит от банка, вие отпечатвате първата страница на вашата лична кредитна история. Тази история ще се развива оттук насетне и единствено във ваши ръце ще е дали тя ще е добра или лоша ( не толкова за вас, колкото за банките и кредиторите).

Добра кредитна история при кандидатстване за ипотечен кредит

Преди да си закупите къща или да ремонтирате такава, но с пари от ипотечен кредит, банката със сигурност ще иска да се запознае с кредитната ви история. Ако нямате добра такава, тоест в миналото сте имали просрочвания за вноски по заем, кредитодателят може да сметне, че сте рисков клиент. Това може да оскъпи ипотеката, а в някои случаи направо да ви бъде отказана такава. Ето пример защо трябва да имате добра кредитна история.

Добра кредитна история при кандидатстване за бърз заем онлайн

Така нашумелите онлайн бързи кредити също са цел на много хора да разрешат свой финансов проблем или плащане. Когато обаче имат несполучлив опит в последните 5 години, то това със сигурност е част от тяхната кредитна история. Заемодателят вижда това и според кредитната политика на компанията може да направи оферта, която е по-скъпа от очакваната. Ако види още по-притеснителна кредитна история, също може да откаже на кредитоискателя, независимо какво вторият е видял в рекламните материали.

Кредитната история влияе и при лизинг

Искате кола на лизинг, скъп електроуред или друга вещ, която се предлага по тази схема на изплащане. Възможно е, но ако лизинговото дружество забележи лоша кредитна история, също ще включи механизмите си за реакция в тази насока. Като за разлика от банковите дружества и компаниите за бързи кредити, възможностите за оскъпяване на лизинга отстъпват пред директния отказ.

Могат да се дадат още много примери, в които добрата кредитна история е необходима на човек, за да вземе своя търсен кредитен продукт. В някои страни по света, кредитната история има влияние дори при намирането на работа. Така че дори да се случи да закъснеете случайно за месечна вноска, трябва да знаете, че в БНБ в кредитния регистър на страната, това нещо ще бъде отразено. По-важното е, че управлението на кредитната история е във ваши ръце, а от това произтичат и много предимства.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове