Уеб Дизайн – Защо трябва да плащаме?

А ти хареса ли тази статия?!?

Създаването на един качествен сайт задължително преминава през лично творчество и богато въображение. За съжаление много клиенти смятат, че изработката се състои единствено в задаване на тема и след това е изключително просто програмиста да направи бързо и лесно нов сайт. За да не задавате излишни въпроси от рода на „защо трябва да се заплаща за уеб дизайн и програмиране?“ в днешната статия ще изясним някои важни момента, които разграничават тези два термина. На първо място уеб дизайнера е човека с креативното мислене, този който има набито око и може да представи информацията но най-заинтригуващия Ви начин. Той е този, който прави видимата страница такава, каквато е или казано на езика на IT специалистите – да изгради интерфейса на сайта.

Уеб дизайна е повече творчество, отколкото чисто техническа част. Графичните дизайнери много лесно могат да видят как ще изглежда това което творят след като разпечатат на лист хартия, но за уеб дизайнерът това е сложен процес, който е свързан с това как ще изглежда сайта през различните браузъри или приложения. Затова познаването на материята и опита, който studioweb ще предложи на клиентите си гарантира създаването на сайт, който привлича и да е достатъчно достъпен и разбираем за потребителите. Всъщност от това как изглежда страницата Ви интернет пространството зависи и успеха на бизнеса Ви. Без значение дали това е чисто информационен сайт или онлайн магазин за един сърфиращ в интернет е важно всичко, което вижда да е напълно разбираемо и лесно откриваемо.

Техническото задание и изпълнение може да е достатъчно трудно за да бъде реализирано. Но за един добър уеб дизайнер това е достатъчна мотивация да направи нещо, което да бъде различно и интересно. Да успееш да се справиш с разнообразието от формати  и сайта да е видян в основният му замисъл без да се притеснявате дали той ще бъде гледан от малък или голям монитор, дори от различни мобилни приложения, е въпрос наистина на качества и умения.  Дали уеб дизайна ще е скучен, досаден и непривлекателен за потребителите или пък ще е достатъчно ангажиращ вниманието им е въпрос на други много важни графични и креативни идеи. Дизайнерът на сайтове трябва да е не просто художник, а творец с много въображение и дори нестандартно мислене. Тук тривиалните неща са скучни. Те са безинтересни и няма да накарат клиентите и потребителите да се задържат достатъчно дълго в платформата, а камо ли пък и да купуват.  Затова изборът на уеб дизайнер трябва да е изключително внимателен подбор. Той е този, който ще създаде лицето на Вашият уеб сайт и ще популяризира дейността Ви.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове