Водолазни швейцарски часовници на достъпна цена

Обложка

Водолазни швейцарски часовници на достъпна цена

А ти хареса ли тази статия?!?

Предлагането на дайвър часовници в съвременното разнообразие от стоки е голямо. Не по-назад в това отношение остават японските производители на такива, но за любителите на швейцарските часовници, ето ревю на два модела, които правят впечатление и са в отлично съотношение цена – качество.

Tissot и Certina са швейцарски марки, и двете част от часовникарския концерн Swatch Group, които предлагат на пазара механични водолазни часовници на цени под $1,000 – това са моделите Tissot Seastar 1000 и Certina DS Action Diver. И двата модела имат още нещо общо – скоро след пускането им на пазара, производителите усъвършенстват още повече характеристиките и възможностите им, което ги прави още по-атрактивен вариант за тези, които търсят достъпен швейцарски часовник за гмуркане.

43-милиметровият в диаметър Certina DS Action Diver е представен за първи път на Baselworld’ 2011 в стоманен вариант (Ref. C013.407.11.051.00) и титаниев вариант (Ref. C013.407.44.081.00). През 2012 година той е последван от версия хронограф с размери 45 мм в диаметър (Ref. C013.427.11.051.00), както и от версия със син циферблат през 2013 година (Ref. C013.407.11.041.00). Всички модели имат характеристиката водоустойчивост 200 метра и безел, покрит с транспарантен слой епоксидна смола. Задвижвани са от механизми ETA 2824-2 или ETA 7753 и се предлагат със силиконова каишка или с метална верижка. (Като се има предвид ценовата разлика, специалистите препоръчват, че по-изгодно би било първо да се закупи варианта с верижка и след това при нужда да се закупи отделно силиконовата). Подобренията на модела в следващите му издания включват по-изразително открояване на датата върху циферблата за по-лесна четивност, както и изместване на изписания ISO стандарт върху циферблата, който впоследствие е позициониран върху задния капак за по-малка натовареност на лицето на часовника.

Също през 2011 година швейцарските Tissot представят радикално преработената си колекция Seastar 1000. Новостите включват доста по-уникален дизайн, голям избор от модели и цветове, например три модела с различни механизми хронограф, всеки от тях наличен в три цветови вариации. Може би наименованието на колекцията “ 1000 “ е малко заблуждаващо, но часовникът е с водоустойчивост 300 метра. Корпусът от неръждаема стомана включва клапа за освобождаване на хелий, солиден гравиран безел с PVD покритие и стъкло от сапфир кристал. Tissot направи промени през 2014 г., като замени оранжевата версия с по-тъмно червено и направи синята версия малко по-тъмна. Безелът беше оптимизиран, PVD покритието му беше заменено с керамично, бяха добавени повдигнати индекси и най-важното – механичният базов модел (Ref. T066.407.17.057.02) бе преустроен така, че да включва калибъра Powermatic 80, който е по-ексклузивна алтернатива на стандартния калибър 2824 чрез добавяне на 80-часов резерв на мощността. Определено размерите на Tissot Seastar 1000 са осезаеми, особено при варианта с хронограф, чиито корпус е с диаметър 48 мм и дебелина около 14 мм.

Накратко, ако търсите по-достъпен по цена швейцарски часовник за гмуркане, и двата модела са доста привлекателни, както по дизайн, така и по функционалност. Certina е може би по-елегантен, консервативен избор, докато Tissot предлага повече изключителност, когато става дума за атрактивен външен вид и функции. Едно е сигурно, представянето на още по-усъвършенствани версии с всяка следваща година от страна на производителите Certina и Tissot, който имат абсолютно обусловено челно място в света на швейцарските марки от този клас.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове