Три основни неща за електронната търговия, които трябва да знаете.

Обложка

Три основни неща за електронната търговия, които трябва да знаете.

А ти хареса ли тази статия?!?

Колко важна е електронната търговия за вашия бизнес? Според проучванията на редица организации през последните години важността на електронната търговия в бизнеса са увеличава значително. Днес почти всеки интернет потребител може да създаде и поддържа онлайн магазин. Увеличаващото се разнообразие от лесни за използване и прилагане инструменти за интернет магазини е основният фактор за главоломното разрастване на онлайн търговията – не се изисква влагането на значителни капитали, технически познания или усъвършенствани умения в областта на уеб дизайн. Буквално в рамките на един ден може да създадете концепция за онлайн магазин и да я реализирате. Основният фактор за успех в електронната търговия днес прилагането на гъвкави и ефективни подходи в развитието на концепцията. Именно за поддържането и усъвършенстването на онлайн магазина се изискват познания, интуиция, креативност и постоянство. Предимствата на уеб магазините са: работи 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата, 365 дни в годината. Не плащате наем или заплати на продавач-консултантите. Развивате бизнеса си отвъд географските граници. Разходите за складиране на продуктите значително намаляват, благодарение на разнообразието от възможности за доставка до всяка точка на планетата.

1. Електронната търговия е повече от това, да продавате продукти

В зората на електронната търговия основното й предназначение е било продажбата на стоки. Много компании предлагащи услуги не се възползваха от възможността да продават „продуктите”, които предлагат чрез онлайн магазин. Днес ситуацията е съвсем различна. Електронната търговия е отворена към всички видове бизнес, включително предлагане на услуги. Развиването на електронната търговия е успешно, когато се прилага като цялостна концепция.
Научете повече за интернет търговията тук: http://www.elenkov.net/има-ли-бъдеще-интернет-търговията/

2. Бъдете в крак с промените и най-новите тенденции в онлайн продажбите – оптимизирайте уебсайта за електронна търговия за мобилни устройства и увеличете присъствието си в социалните мрежи

Сферата на онлайн продажбите се променя непрекъснато. Една от най-новите тенденции е създаването на онлайн магазини оптимизирани за мобилните устройства. Сред популярните подход и техники за развиването на различни типове бизнес в уеб пространството са въвеждането на повече възможности за електронно плащане в уеб магазини, работа с платформи, поддържани от реклами и други. Предизвикателството пред предприемачите в интернет е да преценят кои са най-важните тенденции  и новости, които биха допринесли за развитието на бизнеса. Не е желателно да следвате хаотично всяка тенденция, но винаги бъдете в крак с най-новите промени бъдете готови да реагирате своевременно на предоставени нови възможности за развитие.
Важен фактор за успех в реализирането на концепцията за вашия бизнес е присъствието в социалните мрежи. Те осигуряват безценната възможност да достигнете бързо до много широк брой потребители и да представите своя бранд по уникален и запомнящ се начин.

3. Привличайте купувачите търсещи изгодни сделки, но избягвайте клиентите, които търсят евтиното

  Съществуват много маркетингови подходи за привличане на клиенти. Един от най-често използваните е фокусиране върху цената, т.е. продаване на продуктите на възможно най-ниска цена. Тази стратегия носи успех, особено за малък бизнес, но в дългосрочен план тя не гарантира достатъчно ефективни резултати. Посетителите, които взимат решението за покупка само на основата на цената не са лоялни клиенти. Те ще купуват от вас до момента в който открият по-изгодни оферти при конкуренцията. За да развивате успешен бизнес трябва да създавате връзки с клиентите, с лично отношение и подход. Използвайте инструментите за анализ на посетителите на онлайн магазина, за да сте сигурни че привличате точните клиенти. Колко от посетителите са се задържали на уебсайта, разглеждайки различни категории и секции в магазина? Колко от тях са осъществили покупка? Използвайте различни окуражаващи техники, като промоции. Винаги следете изменението в поведението и предпочитанията на клиентите спрямо показателите в инструментите за анализ.
  Научете повече за онлайн магазините и електронната търговия на адрес: http://www.elenkov.net

  Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
  PG

  Автор: Андон Иванов

  Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
  Остави коментар или Остави Trackback
  seperator

  Публикувай коментар

  Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

  *
  *

  Защита против спам ботове