Афилиейт маркетинг в електронната търговия

Обложка

Афилиейт маркетинг в електронната търговия

А ти хареса ли тази статия?!?

Афилиейт е друг уебсайт, който промотира продуктите ви срещу фиксирани плащания или като процент от продажбите, постигнати чрез насочен трафик към вашия сайт. Афилиейт маркетингът е добър начин да увеличите трафика към вашия уебсайт без да влагате много средства. Ключът за успеха на този подход е в правилното му прилагане.

Първото решение, което трябва да вземете е какво възнаграждение ще давате на афилиейтите. Най-ефективно може да определите това на база на очакваните приходи. Афилиейти с най-голям потенциал са тези, които притежават сайтове със значителен трафик или разполагащи с огромна база данни с имейли подходящи за вашата ниша. Ако искате да ги привлечете да работят за вас трябва да намерите начин да се откроите от конкуренцията и да представите важни причини защо именно вашият магазин ще реализира повече печалби от пренасочения от тях трафик

Друг начин за привличане на афилиейти е като предложите по-големи възнаграждение от конкуренцията.

Второто решение, което трябва да вземете е дали да създадете ваша собствена афилиейт проследяваща система или да се включите в афилиейт мрежа.

Предимствата на втория вариант, тоест да се включите в мрежи са следните:

  1. Вашата афилиейт програма е представена на всички участници в мрежата. Големите мрежи се състоят от над 10000 афилиейта.
  2. Мрежата обработва всички плащания на афилиейтите, които са допринесли за трафик към уебсайта ви. В края на отчетния период вие просто получавате сборна фактура с обобщената информация.
  3. Мрежата се занимава с техническата поддръжка. Онлайн магазинът трябва да има инсталиран пиксел за измерване/проследяване.

Афилиейт мрежата обикновено удържа процент от комисионните на участниците.

Обърнете внимание на нещо много важно при избора на този подход – когато се включвате в повече афилиейт мрежи има вероятност клиентите ви да посещават сайта през различни източници по различно време. Неуместното вграждане на проследяващите пиксели ще доведе до изплащане от ваша страна на няколко комисионни на афилиейти за една продажба. Затова се препоръчва да изберете само една мрежа.

Предимствата на изграждането на собствена афилиейт проследяваща система:

  1. Няма разходи за посредници (таксите на афилиейт мрежите)
  2. По-голяма гъвкавост в структурата на възнагражденията
  3. По-голяма гъвкавост в основните правила за използване на афилиейт програми

Броят на афилиейтите не е решаващ фактор за увеличаване на продажбите. Много от нишите в електронната търговия имат хиляди афилиейти, които обаче не генерират голям трафик. Когато използвате своя собствена система за проследяване може да въведете специални сделки с тези афилиейти, които осигуряват значителен трафик. Подходът, в който се справяте сами с изграждането и поддържането на проследяваща система означава, че вие ще се занимавате и с администрирането на плащанията и управление на техническата част.
Разберете още маркетингови трикове за това как да увеличите приходите си тук:
http://www.elenkov.net/скрити-маркетингови-съвети-и-трикове/

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове