Какво трябва да знаем за дигиталния маркетинг

Обложка

Какво трябва да знаем за дигиталния маркетинг

А ти хареса ли тази статия?!?

Ако сте разглеждали някой блог за дигитален маркетинг, вероятно знаете какво представлява този дигитален маркетинг – по същността си той има интернет реклама, маркетинг в социалните мрежи, SEO, маркетинг чрез съдържание и други. Нека разясним някои от нещата, които трябва да знаем за дигиталния маркетинг.

Първо ще обсъдим накратко какво всъщност е той – маркетинг, при който се използва цифрови канали за комуникация за популяризиране и рекламиране на услуга или продукт, като цели най-лесно и бързо да достигне до колкото се може широка аудитория потребители, които биха се заинтересували от стоката или продукта

1. За дигиталния маркетинг е нужно щателно планиране.

Вероятно някои хора смятат, че специалистите по дигитален маркетинг всъщност само създават страница за стоката или услугата им, добавят страницата в картите на търсачките и публикуват снимки и текстове. Но това е погрешно впечатление. Facebook вече не е единствената платформа, на която можете да рекламирате своя бизнес. Дигиталните специалисти трябва да преценят в кои социални мрежи да направят профил на бизнеса ви и колко време ще е нужно за поддръжката на профилите. Те трябва да са наясно с това каква е целевата им аудитория и как точно да я открият, а и същевременно да знаят как най-добре ще привлекат вниманието на аудиторията. Това не е всичко, има още доста детайли, които няма да описваме в подробности, но дори само от изброените тук неща е ясно, че са нужни време и упоритост, както и голяма доза внимание, за да се осъществи правилно дигиталната маркетинг кампания.

2. Дигиталният маркетинг включва много повече от Фейсбук.

Facebook може и да е най-популярната в момента социална мрежа, но е само един от множеството канала за реклама на вашия бизнес. Има още много сооциални канали, като например Twitter, Tumblr, Instagram, LinkedIn, YouTube и т.н., така че не е добре да се разчита само на една от социалните мрежи. Най-добре е да имате профили в няколко от популярните мрежи, за да можете най-лесно да достигнете до целевата си аудитория.

3. Дигиталният маркетинг също струва пари.

Офлайн маркетингът определено не е безплатен, така че не мислете, че дигиталният маркетинг не струва пари. Когато се обърнете към компания за дигитален маркетинг, в нея работят специалисти, които знаят как най-добре да подходящ към кампанията ви, но времето и усилията на тези специалисти струват пари.

4. Дигиталният маркетинг е гъвкав.

Ако, например, в даден месец не можете да отделите толкова пари колкото предишния месец за дигитален маркетинг (или сте склонни да дадете по-голяма сума), то много лесно можете да направите това. Вие сте човекът, който определя ресурсите и времето, което ще вложите в дигиталния маркетинг. По този начин ви се предлага отличен контрол върху процеса и то не само върху финансовия и времевия фактор, а и върху продуктите от дигиталния маркетинг – под това имаме предвид, че лесно можете да промените изработените вече материали и/или статии.

5. Дигиталният маркетинг не включва само реклама.

В него също така влизат SEO оптимизацията – за да могат търсачките лесно и удобно да разпознават и показват сайта ви; линкбилдинг – повишаване авторитета на сайта ви, поради споменаването му от други сайтове, което също води до по-предна позиция на появяване в търсачките; имейл и видео маркетинг, както и други важни компоненти.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове