Технологични часовници с турбийон

Обложка

Технологични часовници с турбийон

А ти хареса ли тази статия?!?

Напълно в духа на традициите на швейцарската марка Chopard, часовникът от серията Happy Sport Tourbillon Joaillerie е сътворен с вещото умение, така характерно за майсторите на манифактурата в Женева. В този уникален часовник сякаш се преплитат висшето часовникарство и висшата бижутерия, съчетани с механизма L.U.C с турбийон. Този дамски модел се е превърнал в част от културата на Chopard, в преломната точка, в която красотата среща прецизността. Но да се върнем назад в историята, за да проследим как се стига до този шедьовър, съчетал фриволната игривост на Happy Diamond с модерния дух на Happy Sport Tourbillon Joaillerie.

Годината е 1976-а. Любовта се усеща дори във въздуха. Свободата е порив, завоевание, усещане за неотложност. А Chopard създава диаманти, свободни от всякакви стандарти. Това игриво обсипване със скъпоценните камъни се превръща в запазена марка на часовникарската къща Chopard. Както казва Каролин Шойфеле, „диамантите са най-щастливи, когато са свободни”.

Прехвърляме се на 1993 година – радикални линии и дързък дизайн, ерата на на триумфа на жените. Каролин Шойфеле, арт директор и съпрезидент на Chopard, сътворява спортен часовник, в който смело са съчетани диаманти и стомана. Този авангарден подход веднъж завинаги разчупва утвърдените канони на дамското часовникарство. Много скоро часовникът Happy Sport става култов модел, а след него идва безкраен брой от вариации по темата.

2013-та година – време е за празник, защото линията дамски часовници Happy на Chopard навършва 20 години. По този повод е пусната първата и механична интерпретация – Happy Sport Medium Automatic, модел, верен на изначалния си пионерски дух.

2014-та – идва ред на версията с турбийон. Така веднъж завинаги и безапелативно Happy Sport навлиза във водите на висшето часовникарство. Бижутерската версия се предлага с корпус от 18-каратово бяло или розово злато, а декорацията със скъпоценните камъни е направена с помощта на техника, деликатна почти колкото снега, който се сипе меко над земята. Мостът на турбийона, както и безелът са разкрасени 36 диаманта с трапецовидна форма.  Коронката е декорирана с още диаманти – тип багет и тип бриолет. Финалът идва под формата на 7 подвижни диаманта, въртящи се между два сапфир кристала. Свободата на тяхното движение е самото въплъщение на игривия дух на линията Happy Sport.

Турбийонът е създаден така, че да „пасне” на 42-милиметровите корпуси на тази дамска линия, което го превръща в най-големия модел в колекцията. Разполага с 9-дневен силов резерв, което означава 216 часа автономност.

Демонстрираме ви още две интересни творения, този път на марката TF Est. 1968. В продуктовото портфолио на компанията присъстват и се включват ключодържатели, писалки, ръкавели и разбира се, часовници. А понякога – от всичко по малко.

Новаторството и емоцията не са новости за TF Est. 1968. Компанията е швейцарска, а продуктите и се продават в над 500 магазина по света. Създадена е от Фреди Цуми, верен последовател на швейцарското занаятчийство. Ръкавелите Tourbillon с розово злато или сребърен карбон направиха фурор в часовникарския свят, а сега компанията има ново предложение, с което събуди любопитството на посетителите на изложението в Базел. Ръкавелите от серията T-Mechanic използват стъкло PPMA и сапфирено покритие, което издържа на надраскване и леки удари. Създадени са от 58 части. Благодарение на прозрачния корпус се вижда целия задвижващ механизъм, който е монтиран вертикално. Качеството е германско, а закопчаването стабилно и сигурно. Предлагат се във вариант с розово злато и черно PVD. Дизайнът е универсален и може да се носи с мъжка или дамска риза.

На изложението в Базел наред с тиктакащите ръкавели Open Side видяхме и друг продукт от серията T-Mechanic – писалката Rollerball, която дебютира заедно с ръкавелите. Часовниковият механизъм отново е монтиран вертикално и събира два отличителни за стила на мъжа или жената продукта в едно. Типично за швейцарската си природа (имаме предвид механизма), писалката е надеждна, солидно произведена и удобна за ползване. Тиктакащото сърце вътре в нея е Schmidt и може да се пълни с всички типове мастило. Затворена е херметически и изяществото на механизма прозира в капсула от удароустойчив сапфир. Предлага се в три версии – паладий, жълто и розово злато. Така за пореден път този производител демонстрира финото си чувство за хумор, усета си за дизайн и красотата на техниката.

www.chasovnici.protime-bg.com

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове