Силите на чудотворните икони

Обложка

Силите на чудотворните икони

А ти хареса ли тази статия?!?

Темата за изцелението е основна в християнската вяра. Векове наред хората смятат, че с молитва и вяра могат да решат своите проблеми. Не е случайно, че и до ден днешен храмовете са най-посещаваното място и има редица свидетелства за решението на проблемите.

Една от историите за чудотворната икона е на Богородица, която започва през десети век и за първи път е изпято и песнопение за нея, като то все още се изпълнява в православния свят.

Легендите твърдят, че иконата получила своята песен в манастир в Света гора, който се обитавал от двама монаси – учител и ученик. Учителят е заминал на бдение и оставил своя ученик сам с иконата. Докато прекарвал време с иконата, ученикът видял, че приближава непознат, който бил облечен като калугер.  Той запял с ангелски глас. След песента иконата засияла с ослепителна светлина и озарила цялата килия.

Според преданията в килията са били българи.  Образът на божията майка вдъхва сили и на болните и от Бачково.

Легендите разказват, че „Св. Богородица“ е една от 20-те икони, за които Дева Мария лично е позирала.  В манастира в Бачково иконата е донесена от двама странстващи монаси: Окрамир и Атанасий.

Вярващите, които се прекланят пред нея, вярват, че тя ще ги докосне и ще им помогне.  Друга чудотворна икона е на свети Николай Мирликийски.  За него се вярва, че това е образ, който лекува физически болести и разтройства на психиката.  Легендата разказва, че свети Николай е спасил един баща и трите му дъщери. В резултат на това той останал без пари. В продължение на три нощи Бог му изпращал по 3 кесии с жълтици. От този момент нататък, той е смятан за светец и на парите.  Иконата се намира в Софийски храм още от 1944.

Изцеленията в християнството не се дават самоцелно. Те имат за цел да укрепят вярата и душата на човек, тъй като се смята, че душата единственото нещо, което  остава след смъртта.

Източник: cybertropix.com

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове